(143)

Alla tvättar händerna : min berättelse om året då alla skyllde på varandra

ljudbok


”Att vara svenska folkets berättare i den här krisen, det är vad jag vill vara. Det kanske är hybris, men om jag kan ta en roll så är det den.”

Vad hände egentligen? Och fortsätter att hända? Vem har rätt – och hur vet vi?

Från de första rapporterna om att ett nytt coronavirus börjat sprida sig i den kinesiska miljonstaden Wuhan, till mormors brev ett år senare – om en tid då man inte kunnat ses.

I ett dagboksliknande upplägg får vi följa forskaren och författaren Emma Frans tankar och analyser, om det ständigt förändrade forskningsläget och om hur det är att oväntat hamna i centrum för en allt hätskare debatt. Vi träffar på alla från upprörda forskare och ”coronaprofiler” till en kompis som på något sätt lyckats skaffa sig klamydia, trots förmaningarna om social distans.

Alla tvättar händerna är en kombination av folkbildning, dokumentation och personlig berättelse – en inifrånskildring av året då alla skyllde på varandra.

Boken är både underhållande, allvarlig och lagom skvallrig – och ger ett smått tragikomiskt perspektiv på hur svårt det är att förklara ett osäkert forskningsläge för allt mer upprörda människor, politiker och ledarskribenter som kräver starka och effektiva åtgärder trots att ingen riktigt vet vad som hjälper. Boken visar också hur vetenskap fungerar utifrån exempel som vi alla upplevt och kunnat följa i realtid.


Uppläsare: Emma Frans
Längd:

4.0

143 recensioner

Michael

2022-02-07

Ett alldeles för långt försvarstal av den svenska pandemihanteringen och Tegnell.

Johanna

2021-11-13

Intressant, informativ och rolig och samtidshistoria över 2020. Ett bra dokument för framtiden över hur livet var under pandemin. Att författaren själv läst in boken förstärker upplevelsen positivt.

Peter

2021-09-12

En bra tillbakablick över 2020.