Nextory

Press

27 April, 2017

Nextory tar in 30 miljoner – växer kraftigt

 

  • E-bokstjänsten Nextory tar in 30 miljoner från ACACIA, existerande ägare Industrifonden samt privata investerare.

 

  • Bolaget visar på hög användartillväxt, och med investeringen kan bolaget öka tempot ytterligare och utveckla tjänsten, mot visionen att bli den ledande aktören för e-böcker i Sverige.

 

– Vi växer kraftigt och ligger före våra planer, säger Shadi Bitar, VD för Nextory. Vi är idag den enda aktören som specifikt satsar på e-bokskunderna och erbjuder ett brett utbud av titlar samt även den bästa e-boksläsaren på marknaden.

Nextory erbjuder en tjänst för digitala böcker där användaren kan läsa och lyssna obegränsat för en fast abonnemangsavgift. I tjänsten finns marknadens största utbud av e-böcker och tusentals ljudböcker inklusive de senaste topplistetitlarna. Marknaden för digitala abonnemangstjänster i Sverige växte med 61,4% under förra året. Under samma period hade Nextory en hög tillväxttakt på 500%.

 

Nextory är den enda aktören som erbjuder flera olika abonnemang beroende på vilken typ av läsare man är och vilka ekonomiska förutsättningar man har: bas, standard och premium.

Kunden har också möjlighet att uppgradera och nedgradera mellan de olika abonnemangen när de vill.

– Nextory har en lång erfarenhet från bokbranschen och en klar strategi för hur man skall attrahera nya kunder. De har bevisat en mycket stark tillväxt och har ett klart fokus på just e-böcker, där den svenska marknaden ligger långt efter många andra länder. Vi tror att Nextory med sin moderna plattform och erfarna management har mycket goda möjligheter att bli den ledande aktören på e-boksmarknaden, säger Per Jacobsson, VD ACACIA Asset Management AB.

 

För mer information, kontakta
Shadi Bitar, VD Nextory AB, tel 070 781 74 41, shadi.bitar@nextory.se

Per Jacobsson, VD ACACIA, tel:  08 678 6 678, per.jacobsson@acacia.nu

Tore Tolke, Investment Manager, Industrifonden, 070 424 30 51, tore.tolke@industrifonden.com

16 September, 2016

Internationella e-bokens dag: Ny undersökning: allt fler svenskar tror på e-boken

Den 16 september är det Internationella e-bokens dag – ett modernt sätt att läsa och uppleva berättelser. I USA utgörs cirka 25 procent av bokmarknaden av e-böcker, och lusten att var som helst kunna läsa via mobil eller surfplatta ökar även i Sverige. Mer än hälften av Sverige befolkning säger att de ska läsa mer e-böcker kommande år. Det visar Nextory och SSI:s undersökning med 1 000 svenskar gjord mellan 3-15 september 2016.

I morgon, den 16 september, uppmärksammas den Internationella e-bokens dag runt om i världen. I USA har det länge varit mer populärt att läsa e-bok på mobil eller surfplatta än att lyssna på ljudbok. Hos Nextory känner man av samma tendenser då e-boken tar allt fler andelar från ljudboken varje månad i antalet lästa titlar.

–    Vi startade Nextory för att göra litteratur, kultur och kunskap lättillgängligt och inspirerande. Tillgängligheten och läsförståelsen är viktiga grundstenar i ett demokratiskt kunskapssamhälle och därför är jag så klart glad att allt fler hittar e-boken, säger Shadi Bitar, VD och grundare av Nextory.

I Nextorys och SSI:s undersökningen säger fler än hälften av svenskarna (52 procent) att de troligtvis ska läsa mer e-böcker det kommande året. Fler än var femte svensk (21 procent) har läst en e-bok det senaste året och de flesta bor i Norrland (28 procent). Det är ett bra exempel på att e-boken ökar tillgängligheten i glesbygden.

E-boken och läsförståelse
Det finns forskningsrapporter som visar att barn och unga som läser digitalt ligger på en högre läsnivå än andra, och det finns forskningsrapporter som visar motsatsen. Enligt Nextorys undersökning tror 15 procent av svenskarna att e-boken bidrar mest till ökad läsförståelse och var fjärde e-boksläsare (25 procent) tror samma sak.

–    Det ska bli intressant att följa utvecklingen av läsförståelse då e-boken ökar tillgängligheten och bidrar till att allt fler läser. Jag tror att både pappers- och e-boken gynnar läsförståelsen, men kanske på olika sätt. Ljudboken bör man se som ett komplement, säger Shadi Bitar, Nextory.

Topp 4: de mest populära tillfällena att läsa en e-bok:
1.    I sängen innan jag somnar                    44 %
2.    När jag pendlar                                      22 %
3.    När jag äter frukost/lunch/middag        12 %
4.    På toaletten                                          10 %

Om undersökningen
Undersökningen är gjord av Nextory och SSI, och svarsperioden var mellan den 3-14 september 2016. Totalt har 1 000 svenskar svarat på den i åldrarna 18 år upp till 55+. 196 respondenter bor i Stockholm, 90 i Göteborg, 49 i Malmö och resten i övriga Sverige.

För er information, vänligen kontakta:
Shadi Bitar, VD och grundare Nextory
Tel: 070-781 74 47
shadi@frescano.se

Om Nextorty

Nextory erbjuder en abonnemangstjänst med obegränsad tillgång till både e-böcker och ljudböcker. Bakom Nextory står Shadi Bitar och Ninos Malki som har lång erfarenhet av nyskapande bokutgivning. Duon startade Earbooks 2003 som erbjöd ljudböcker via cd. År 2009 var Earbooks landets största fristående ljudboksförlag. År 2009 mottog de Kung Carl XVI:s pris som Årets nybyggare. Nextory AB är ett dotterbolag till Frescano Group, där även bolagen Svenska Julförlaget och Vår Bazaar ingår.

12 October, 2015

Industrifonden investerar i Nextory – framtidens digitala boktjänst

Industrifonden investerar, tillsammans med privata finansiärer och Aggregate Media, 20 miljoner kronor i Nextory AB som utvecklar och erbjuder framtidens tjänst för digitala böcker. I emissionen deltar även de nuvarande ägarna.

Nextory erbjuder en tjänst där användaren kan läsa och lyssna på obegränsat med digitala böcker till en fast abonnemangsavgift. I abonnemanget ingår marknadens största utbud av e-böcker inklusive ett stort utbud av de senaste topplistetitlarna.

– Kombinationen av ett stort utbud av titlar, en modern abonnemangsmodell och ett starkt team gör att vi tror på Nextory. Idag är smartphones och läsplattor väletablerade verktyg för konsumtion av medier, såsom film och musik. Att även läsa böcker digitalt är ett naturligt steg i den utvecklingen, säger Tore Tolke, investeringsansvarig på Industrifonden.

Den svenska e-bokmarknaden utgör än så länge endast en procent av den totala svenska bokmarknaden om 6 miljarder kronor, men förväntas växa snabbt de närmaste åren. I USA är redan varannan såld bok en e-bok. Det finns sedan tidigare tjänster för ljudböcker och magasin i Sverige, men Nextory är den mest utvecklade tjänsten för e-böcker på den svenska marknaden.

– Vi har sedan 2011 utvecklat vår tekniska plattform och skapat en användarvänlig och smidig tjänst. Nu står vi inför en tillväxtfas där vi genom att erbjuda den bästa tjänsten med det största utbudet räknar med att bli den största aktören för e-böcker på den svenska marknaden, säger Shadi Bitar, VD för Nextory.

– Att i det här läget få in en ägare som Industrifonden som bistår med kapitalstyrka, nätverk och erfarenhet kommer stärka vår position på marknaden ytterligare, avslutar Shadi.

 

För mer information, kontakta
Shadi Bitar, VD Nextory AB, tel +46 70 781 74 41, shadi@frescano.se
Paulina Nyquist, Marknadschef Nextory AB, tel: +46 70 255 30 82, paulina@frescano.se
Tore Tolke, Investment Manager, Industrifonden, +46 70 424 30 51, tore.tolke@industrifonden.se

 

Ladda ned pressbilder

 

Om Nextory
Nextory erbjuder en abonnemangstjänst med obegränsad tillgång till både e-böcker och ljudböcker. Hos Nextory hittar du marknadens största utbud. Böckerna kan du lyssna och läsa direkt i vår iOS eller Android app. Nextory AB grundades som ett dotterbolag till Frescano Group, där även bolagen Svenska Julförlaget och Vår Bazaar ingår. Frescano Group är fortfarande majoritetsägare i Nextory AB.

Om Industrifonden
Industrifonden är en av Sveriges mest aktiva och erfarna investerare i företag i tidig tillväxtfas inom tech och life science med sikte på internationell expansion. Vi är en långsiktig partner med drygt 4 miljarder kronor i tillgångar och är en aktiv ägare tillsammans med entreprenörer och medinvesterare. Vår passion är att bygga bestående värden och framgångsrika bolag. Läs mer på www.industrifonden.com eller twitter.com/industrifonden

Copyright © 2017 Nextory AB | Org. Nr: 556708-4149
Torshamnsgatan 28 A, SE-164 40 Kista | 08-411 17 15