(183)

Åtta dagar med dig

ljudbok och e-bok


Den trettioåriga judinnan Rachel Rubenstein-Goldblatt bär på en stor hemlighet – hon fullkomligt älskar julen och har till och med byggt sin karriär på den. Rachel är en New York-baserad, bästsäljande författare till romantiska julromaner, men under pseudonym eftersom hennes julvurm är hemlig för familjen, framför allt för hennes pappa Rabbi Goldstein.

När Rachels förlag plötsligt vill att hon skriver en romantisk Chanukka-roman tappar hon helt inspirationen och i ren desperation bestämmer hon sig för att få tag på en biljett till årets mest omtalade Matzah ball, festen som går av stapeln på Chanukkas åttonde och sista dag. Även om det innebär att hon måste spendera tid med sin gamla ärkefiende Jacob Greenberg ...


Uppläsare: Mirja Turestedt
Längd:

3.7

183 recensioner

Mirjam

2023-12-09

Banal med omogna huvudpersoner som ”borde” vara mer intressanta utifrån otroliga livsberättelser. Hade kunnat vara intressant men blir bara tröttsam.

Jennifer

2023-09-01

Hade potential, men språket och detaljerna gör boken alldeles för banal för ett högre betyg.

Anna

2023-01-29

Jag är väldigt ambivalent beträffande den här romanen. Den stora behållningen är insynen i nutida judiska traditioner, som här är mer närvarande än i någon annan samtidsskildring jag läst. Även av populärkulturen kan man lära sig mycket! Det stora problemet med berättelsen rör något helt annat: jag blir inte klok på om författaren är allvarlig med sin berättelse eller bara vill roa. Djupa tankar om relationer, drabbande samtal om förintelsen och allvarliga beskrivningar av vad en kronisk sjukdom kan föra med sig, varvas okänsligt med så kallade roliga inslag där karaktärerna beter sig lika plumpt, oövertänkt, omoget och galet som om de spelade i en riktigt dålig komedi. Utan dessa försök att ”lätta upp stämningen” hade jag verkligen gillat den här boken.