(47)

Ärligt talat av en lärare

ljudbok och e-bok


Välkommen in bakom kulisserna i en värld som inte liknar någon annan. Där saker drivs till sin spets – och förbi den. Välkommen till skolans värld. I denna bok får du ta del av galenskap från svensk skola. Eller vad sägs till exempel om klassrum utan väggar? Jodå, du läste rätt.

Med en personlig, eftertänksam och lättläst stil beskriver läraren Micael Hellberg sina teorier om denna galenskap samt ger förslag på lösningar för framtiden. Författaren skildrar mycket allvar, men i en positiv underton och med en uppriktig önskan och tro på ett sundare samhälle. Ett samhälle där vi sätter stopp för dåliga idéer och vågar säga vad vi tycker.

Det faktum att alla har en relation till skolan, som tidigare elev, vårdnadshavare, politiker eller helt enkelt skattebetalare, gör Ärligt talat av en lärare till en angelägen läsning för alla. Boken innehåller diskussionsfrågor till bokcirkel. Dessa kan användas, både innanför och utanför skolans värld, exempelvis på din arbetsplats.


Uppläsare: Lars Winclair
Längd:

3.8

47 recensioner

Anonym

2023-09-05

Bra att skriva en kritisk bok om skolans verksamhet och utmaningar! Författaren hade behövt en vassare redaktör för nu blir budskapet något enahanda, boken lider svårt av upprepningar och flera partier är helt enkelt långrandiga. Det hade varit ultimat med en antologi istället, där författaren gjort sin egen granskning kortare och mer kärnfull samt välkomnat flera röster att göra sina perspektiv hörda,

Ebba

2022-05-31

Så intressant att samma frågor fortfarande är aktuella nu. Från en lärare på sista terminen av lärarutbildningen.

Marina

2021-01-17

Jätterolig bok att läsa. Det ger än något att tänka på och ett leende på läpparna.