(0)

Älgjägarna

e-bok


När Svenska Jägarklubbens årliga älgjaktsvecka går av stapeln är förväntningarna skyhöga. Just den här gången är det dock flera saker som går fel. Riktigt fel. Det som börjar med en attack från djurrättsaktivister slutar så småningom i att den unge politikern Niklas Törnudd hittas skjuten till döds. Var det en olycka eller överlagt mord?

Någon som är på rätt plats vid rätt tillfälle är journalisten Vera Hamadi. Hon har av okänd anledning blivit inbjuden att delta i jägarnas evenemang och sitter än en gång på första parkett när det oväntade händer. Att Törnudds död inte var någon slump står snart klart, men vem är det som har bragt honom om livet? Tillsammans med riksdagsmannen Gunnar Pärup gör Vera sina egna efterforskningar i jakten på den, eller de, som ligger bakom mordet. Och när skickliga jägare står att finna åt alla håll, gör man bäst i att skaffa ögon i nacken...

"Älgjägarna" är den tredje delen i Per Gahrtons spännande deckarserie om journalisten Vera Hamadi.

Per Gahrton, född 1943, är en svensk skribent, författare och politiker från Malmö. Han har varit ledamot i såväl riksdagen som EU-parlamentet och är för närvarande aktiv inom Miljöpartiet de Gröna. Gahrton har författat flera böcker och även skrivit för bl.a. Aftonbladet, Sydsvenska Dagbladet och FiB/Kulturfront.