(1721)

Zack

ljudbok och e-bok


ALLA HJÄLTAR FÖDS UR TRAGEDIER

Fyra asiatiska kvinnor hittas brutalt avrÀttade i en lÀgenhet. En femte dumpas svÄrt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar.

TjugosjuÄrige Zack har gjort kometkarriÀr inom Stockholms-polisen. PÄ dagarna Àr han en driven kriminalinspektör vid SÀrskilda enheten. PÄ nÀtterna flyr han verkligheten med droger pÄ klubbar. Han vet att det inte kommer att hÄlla, men de blodiga minnena frÄn hans barndom driver honom mot avgrunden.

Jagad av polisens internutredare försöker Zack tillsammans med kollegan Deniz att lösa den vÀrsta mordvÄgen i Sveriges moderna historia. Handlar det om kvinnohat, rasism eller mÀnniskohandel? Det enda som Àr sÀkert Àr att fler kvinnor kommer att dö om de inte hittar mördaren.

Zack Ă€r den första actionladdade delen i Herkulesserien, skriven av det nya författarparet Mons Kallentoft och Markus Lutteman. Över serien vĂ€xer ett ödesdrivet relationsdrama fram, dĂ€r den komplexe antihjĂ€lten Zack liksom en modern Herkules slits mellan tvĂ„ vĂ€rldar.

Herkulesserien Àr en ny romanserie, fritt baserad pÄ myten om Herkules tolv stordÄd, vilket sakta vÀvs in i historien i takt med att lÀsarna fÄr möta Zack i det hÄrda polisarbetet i Stockholms undre vÀrld.

I Zack har Mons Kallentoft fÄtt möjlighet att förverkliga en dröm om att skriva den stora berÀttelsen , en roman som gÄr bortom den klassiska thrillern. Idén till Herkulesserien Àr sedan lÀnge hans, och i samarbetet med Markus Lutteman kombineras Kallentofts förmÄga att skapa en historia och kÀnslan för det litterÀra, med Luttemans sinne för precisa detaljer och högt tempo, och hans förmÄga att gestalta komplexa karaktÀrer.

Mons Kallentoft har med sina kriminalromaner om Malin Fors blivit hyllad av sÄvÀl lÀsare som kritiker. Hans böcker har översatts till 30 sprÄk och sÄlts i över 2,5 miljoner exemplar. Mons Àr uppvuxen utanför Linköping och bor idag pÄ Mallorca.

Markus Lutteman debuterade med biografin El Choco (2007) och fick mycket uppmĂ€rksamhet med Patrik Sjöbergs biografi Det du inte sĂ„g (2011). Tillsammans har böckerna sĂ„lt i mer Ă€n 300 000 exemplar. Markus bor i Örebro.



3.9

1721 recensioner

Pontus

2024-03-29

Helt okej, men nÄr inte hela vÀgen. Vissa logikhÄl och lite tveksamt med en drogmissbrukande huvudperson. Vet att senare böcker i serien fÄr högre betyg. Ska fundera pÄ om jag lyssnar vidare.

Papi

2022-08-04

Bra men kunde kortats ner nÄgot

Theres

2022-07-30

SpÀnnande bok! Ibland lite svÄrt att hÄlla isÀr alla karaktÀrer, men samtidigt svÄrt att slÀppa boken..