(256)

Yxmannen

ljudbok och e-bok


Första delen i Ray Celestins prisbelönta spÀnningsserie - nu Àntligen som ljudbok! Utsedd till Ärets bÀsta översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin.

New Orleans, 1919. Kriminalinspektör Michael Talbot utreder fallet men har svÄrt att hitta ledtrÄdar. Dessutom bÀr han pÄ en hemlighet, som till intet pris fÄr komma ut. Luca D'Andrea, Michaels tidigare chef, har fÄtt i uppdrag av maffian att ta reda pÄ vem Yxmannen Àr. NittonÄriga Ida jobbar som sekreterare hos en privatdetektiv, och nÀr hon snubblar över ledtrÄdar som kan leda till avslöjandet av Yxmannens sanna identitet kan hon inte lÄta bli att pÄ egen hand försöka utreda mysteriet.

"Yxmannen" bygger pÄ de hÀndelser som skakade New Orleans mellan 1918 och 1919, dÄ en seriemördare hÀrjade i staden. De brev som förekommer i romanen Àr autentiska och tros ha skrivits av den verklige Yxmannen.

Andra delen i serien utkommer sommaren 2022.


UpplÀsare: Stefan Sauk
LĂ€ngd:

3.6

256 recensioner

Sandra

2023-09-12

tradig, rörig, Àr inte sÄ förtjust i upplÀsaren

Anonym

2023-03-25

VÀldigt invecklad intrig och för mycket lokala namn, men ocksÄ vÀlskriven i övrigt

Gertrud

2022-08-28

Stefan Sauk Àr en av de bÀttre upplÀsarna, men hÀr spelar han över sÄ omÄttligt, sÄ jag kan inte fortsÀtta lyssna. TrÄkigt, för jag tror boken Àr bra