(171)

Yngwie J. Malmsteen - Såsom i himmelen, så ock på jorden

ljudbok och e-bok


Den 18 september 1970 föddes en dröm hos den då sjuårige Hässelbypojken Yngve Lannerbäck efter att ha sett ett tv program om Jimi Hendrix död. En dröm som han aldrig skulle ge upp, vad som än hände. Drömmen var att bli världens bästa rockgitarrist. 12 år senare landade han i Los Angeles och slog världen med häpnad som Yngwie J. Malmsteen. Ingen svensk musiker har haft ett sådant internationellt genomslag som Yngwie J. Malmsteen. Det finns ingen som kommer i närheten av hans legendariska status som gitarr Gud. Men framgången har haft ett högt pris, inte minst för honom själv och de som stått honom nära. Här får vi för första gången någonsin den sanna bilden av Yngwies liv och gärning, skildrat genom nyckelpersoner som var med.


Uppläsare: Anders Tengner
Längd:

3.9

171 recensioner

Jan

2024-03-19

ingen Yngwiefan men inför konserten i Uppsala i sommar var det intressant att få lite bakgrund. inte lätt att skriva en biografi om någon som inte bidrar men tycker absolut att den var intressant.

Magnus

2024-03-02

Mer beklämmande än underhållande.

Michael

2023-08-28

Jag närapå sträcklyssnade. Mycket väl skildrat av kombinationen musikalisk gudomlighet och mänsklig pinsamhet. Mycket har hänt sedan herr Tegner elegant, så ung han var, försvarade