(5637)

X

ljudbok och e-bok


Sport- och spelindustrin exploderar, men bortom onlinebettingen finns en underjordisk marknad dÀr de stora transaktionerna sker genom matchfixning, vÄld och korruption.

En mördad fotbollsfru i en lyxvilla pÄ Lidingö. En pojke i förorten med en framtid som idrottsstjÀrna. En utstött mellanstadielÀrare som drömmer om att bli sedd för den hon Àr. I den senaste delen i serien om Vanessa Frank vÀvs deras historier samman till ett fartfyllt drama och en omöjlig ekvation. Nu mÄste polisinspektör Vanessa Frank hitta den okÀnda variabeln X innan det Àr för sent.

X Àr en rafflande resa in i de kriminella nÀtverkens vÀrld. Sportindustrin Àr en av vÄr tids mest transaktionstÀta marknader och ett fotbollsproffs kan idag tjÀna miljarder. Baserad pÄ gedigen research har Engman skapat en fiktiv thriller om det skoningslösa spelet bakom spelen . Med sina mÄngbottnade karaktÀrer Àr X en djuplodande spÀnningsroman om mÀnniskans starkaste drivkrafter.

Pascal Engman var tidigare journalist och krönikör pÄ bland annat Expressen. Sedan debuten med Patrioterna (2017) har han hyllats av en samstÀmmig kritikerkÄr för sin sylvassa iakttagelseförmÄga och höga relevans i vÄr allt brutalare samtid. I Vanessa Frank-böckerna avhandlar han extrema samhÀllsfenomen som högernationalister, incels och islamister. FrÄgor om klass och identitet Àr bestÄndsdelar som löper som en röd trÄd genom Pascal Engmans författarskap. Han Àr idag en av de mest lÀsta författarna i sin generation.


UpplÀsare: Stefan Sauk
LĂ€ngd:

4.4

5637 recensioner

Ann

2024-03-12

SĂ„Ă„Ă„Ă„Ă„ spĂ€nnande! FrĂ„n första till sista sidan 😀 Och Stefan Sauk-bĂ€sta upplĂ€saren, han passar verkligen att lĂ€sa om Vanessa Frank och Nicholas Ă€ventyr!

Emmelie

2024-03-10

Böckerna blir bara bÀttre och bÀttre!! Wow!!

Uhlrika

2024-03-06

SpÀnnande Ä bra upplÀsare Stefan Sauk