(277)

Winston Churchill, del 1

ljudbok och e-bok


»Liljegren berÀttar historien ovanligt underhÄllande, utan att tappa tidskÀnslan och perspektivet.« Dagens Nyheter

»En viktig bok, med stark nÀrvaro.« Upsala Nya Tidning

Winston Churchill Àr tveklöst en av 1900-talets stora profiler, och en av Storbritanniens starkast lysande stjÀrnor. Men hans liv var inte pÄ nÄgot sÀtt rosenskimrande, utan snarast en politisk och personlig berg- och dalbana.

De allra flesta kĂ€nner honom som mannen med cigarren och V-tecknet, en man som pĂ„ ett avgörande vis pĂ„verkade andra vĂ€rldskrigets utgĂ„ng. I Winston Churchill, del 1, fĂ„r vi ett nĂ€rgĂ„nget portrĂ€tt – det Ă€r mĂ€nniskan Churchill av kött och blod vi möter. Det Ă€r den unge och medelĂ„lders Churchill, som i mĂ„ngt och mycket var före sin tid. Det handlar om hans liv före andra vĂ€rldskrigets utbrott.

Den briljanta stilisten Bengt Liljegren skÀrskÄdar Winston Churchill utan att skygga för de mörkare sidorna av hans gÀrning och personlighet. Liksom Liljegrens tidigare böcker Àr hans nya biografi en bred, spÀnnande och engagerande skildring av en makthavares levnadslopp bortom myterna och dimridÄerna.


UpplÀsare: Torsten Wahlund
LĂ€ngd:

4.5

277 recensioner

Anita

2024-04-12

Mycket intressant!

Birgitta

2023-10-07

Författarens biografier om JFK, och Hitler var fantastiska! Men denna bok Àr inte lika bra. Det Àr en vÀlskriven och intressant skildring. Men för lÄngdragen och med alltför ingÄende politiska detaljer. Jag fick hoppa över 2 timmar i mitten av boken, nÀr det blev för tjatigt. NÀsta bok avhandlar andra vÀrldskriget, sÄ den ska bli intressant att lÀsa.

Michael

2023-06-24

En mycket vĂ€lskriven biografi, jag ser fram emot del 2.👍👍👍👍🙏