(249)

Windsorknuten

ljudbok och e-bok


Den första boken i en underbart finurlig deckarserie med Drottning Elizabeth II i huvudrollen som hemlig privatdetektiv.

Det Àr vÄr 2016 och Drottning Elizabeth Àr pÄ Windsor för att förbereda inför sin 90Ärsdag, men allt avstannar nÀr en gÀst hittas död en morgon i ett av slottets sovrum. Allt pekar pÄ att den unge ryske pianisten hÀngt sig, men Windsorknuten pÄ slipsen fÄr MI5 att fatta misstankar. Drottningen lÀmnar undersökningen till dem, i alla fall tills hon noterar att deras undersökning leder dem Ät fel hÄll. Med hjÀlp av bitrÀdande privatsekreterare Rozie Oshodi börjar Drottningen sjÀlv att nysta i fallet, i största hemlighet sÄklart, men snart Àr duon nÄgot pÄ spÄren och Drottningen Àr inte den som lÀmnar nÄgot ouppklarat.


UpplÀsare: Iréne Lindh
LĂ€ngd:

3.5

249 recensioner

Agneta

2023-02-12

Vilken hÀrlig historia. Vem vet det kanske finns lite sanning i den.

Carin

2022-11-22

Mysig bok som Ă€ven Ă€r spĂ€nnande och rolig. Man fĂ„r förestĂ€lla sig drottning Elisabeth i ett lite nytt och annorlunda ljus. Jag tycker Ă€ven att upplĂ€saren gör boken god rĂ€ttvisa. (Det enda jag vill anmĂ€rka pĂ„ Ă€r den rĂ€tt usla översĂ€ttningen av ”sugar daddy”, som inte behövde översĂ€ttas alls, faktiskt. 😄)

Jakob

2022-10-16

ÖversĂ€ttaren har tyvĂ€rr misslyckats en del med de fina nyanserna som finns i det engelska sprĂ„ket