(13)

Vitt skilda

ljudbok


NÀr Mina blir kallad för rasist första gÄngen hÄller hon pÄ att sÀtta i halsen. Hon, som blivit utsatt för rasism i hela sitt liv? Hon, som Àr en övertygad antirasist?

Vi lever i en vÀrld som har en lÄng historia av att dela in mÀnniskor i olika grupper. Bland dessa grupper finns en hierarki dÀr vissa Àr överlÀgsna andra. FrÄn det att vi Àr vÀldigt smÄ lÀr vi oss att vitt Àr bÀttre Àn svart och brunt. Det visste Mina Dennert redan innan hon började skolan. Det lÀr sig alla barn sÄ fort de hör talas om ordet rasism för första gÄngen.

Mina Dennert visar oss de konsekvenser vÄra omedvetna beteenden har och vÀrlden vi istÀllet kan fÄ nÀr vi anstrÀnger oss för att göra skillnad. Den hÀr boken stÀller sig inte pÄ nÄgon sida av en redan polariserad debatt, den riktar sig direkt till dig: Sysslar du omedvetet med rasism? Vill du sluta med det?

*

I Vitt skilda lotsar Mina Dennert lÀsaren med ett lÀttsamt pedagogiskt driv fram till ett helt nytt sÀtt att se pÄ rasism och skillnaden mellan att vara och att göra. Boken lÀmnar lÀsaren yrvaken, hoppfull och förhoppningsvis med en kÀnsla av jÀvlar anamma. Det hÀr Àr boken för lÀsaren som vill utmanas och vara med om att skapa ett öppnare, rikare och mycket roligare Sverige.


UpplÀsare: Mina Dennert
LĂ€ngd:

4.7

13 recensioner

Jimmy

2022-10-01

SĂ„ viktig bok. LĂ€s!

Ron

2022-09-28

Rekommenderar starkt!

Maria

2022-09-20

Blev berörd av Àrligheten nÀstan nakenheten av ett liv