(1)

Vitormen jagar

ljudbok och e-bok


Annie och hennes kompisar ska tÀlta vid sjön i skogen. Annies bÀste vÀn Love Àr tveksam. Han sÀger att han har blivit jagad av nÄgot stort djur och att det Àr farligt i skogen. Har Love bara inbillat sig eller finns det nÄgot otÀckt i skogen?

I denna gastkramande berÀttelse brottas Annie med frÄgan om vad hon ska tro pÄ. Ska hon tro pÄ Love eller vill han bara ha uppmÀrksamhet? Vem eller vad sÄg hon egentligen den dÀr kvÀllen? Kan Annie ens tro pÄ sig sjÀlv? KÀnslor av skuld, Änger och saknad blandas med fler frÄgor, dÀr svaret visar sig vara mer skrÀmmande Àn nÄgot vÄgat tro.

Vitormen jagar Ă€r den första boken i en serie om nordiska vĂ€sen. Den vĂ€nder sig till lĂ€sare frĂ„n 13 Ă„r. Det Ă€r en skrĂ€ckhistoria och samtidigt en fin skildring av vĂ€nskap och tillit. PĂ„ ett rakt och enkelt sprĂ„k förmedlar den skrĂ€mmande kĂ€nslor – bĂ„de av att vara förföljd och av att inte vĂ„ga lita pĂ„ sitt eget omdöme.

Författaren Christin Ljungqvist har skrivit flera ungdomsböcker, men detta Àr hennes första lÀttlÀsta bok. Hennes böcker har ofta övernaturliga inslag.

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder.



4.0

1 recension

Nicklas

2022-08-31

Bra berÀttelse men inlÀsningen med forcerade kapitelavdelningar gjorde att det var svÄrt att hÄlla koll pÄ nÀr ett kapitel slutade.