(208)

Vit Krysantemum, del 2 av 2

ljudbok


TVÅ SYSTRAR – ETT KRIG

KOREA, 1943. Hana har levt hela sitt liv i ett ockuperat land. För att försörja familjen arbetar hon som fridykare pÄ den avlÀgsna vulkanön Chejudo.

Till den dag hon ertappas pĂ„ stranden av en japansk soldat. För att skydda sin lillasyster Emi lĂ„ter Hana sig tillfĂ„ngatas och föras bort frĂ„n ön – till ett liv som sexslav pĂ„ en militĂ€rbordell.

SYDKOREA, 2011. Emi har under mer Ă€n sextio Ă„r försökt förtrĂ€nga sin syster och den uppoffring hon gjorde. Nu stĂ„r hon inför ett val – att konfrontera det förflutna, eller att aldrig fĂ„ möta systern igen.

Deras gripande berÀttelser kulminerar i en gastkramande upplösning. Kommer Hana att finna sin vÀg ut ur fÄngenskapen? Och kommer Emi att kunna sluta fred med sitt land och dess historia?

VIT KRYSANTEMUM berÀttar om ett öde som drabbade fler Àn 200 000 kvinnor under andra vÀrldskriget. Det Àr en intensivt fÀngslande skildring av tvÄ egensinniga och starka systrar, vars kÀrlek Àr tillrÀckligt stor för att segra över krigets grymma ondska.

”Ett fĂ€ngslande och ögonöppnande verk.” – Library Journal

”Oerhört pĂ„verkande, fĂ€ngslande lĂ€sning.” – Stylist


UpplÀsare: Lo Kauppi
LĂ€ngd:

4.4

208 recensioner

Monica

2024-01-22

SĂ„ fantastisk berĂ€ttelse med en superupplĂ€sare♄♄♄♄♄

Eva-Britt

2022-10-20

En fin och ljusare fortsÀttning av systrarnas parallella berÀttelser om livet i Korea 1943 och 2011. FruktansvÀrda livsöden och umbÀranden som aldrig omnÀmns i historieböckerna. Romanen Àr en hyllning till de flickor och kvinnor som i krigens tysta skugga betalar med sin kropp och sin sjÀl för all framtid. Men som med sinnlig styrka slÄr vakt om ljusa minnen för att överleva fysisk och psykisk terror av brutala mÀn. Med alla medel och i alla lÀgen försöker de att skydda dem som stÄr deras hjÀrta nÀrmast.

Karin

2022-03-16

FörfÀrliga minnen, grymma öde, grymma mÀnniskor. KÀnde inte till dessa kvinnors historia, men lÀste med förfÀran ytterligare exempel pÄ hur kvinnor utnyttja(t)s o fortfarande torteras i krig o motsÀttningar i vÄr vÀrld