(276)

Viskande skuggor

ljudbok och e-bok


Journalisten Paul Leibovitz lever ensam i sitt hus pĂ„ en liten ö utanför Hongkong. Isoleringen Ă€r frivillig, han sörjer sin döde son och vill behĂ„lla sina minnen av honom sĂ„ rena som möjligt. Under en pilgrimsvandring möter han en amerikanska, Elisabeth Owens, vars 30-Ă„rige son försvunnit – och i vĂ€rsta fall mördats – under en affĂ€rsresa i Kina. Paul bestĂ€mmer sig för att hjĂ€lpa Elizabeth att lösa mysteriet. Han kontaktar Zhang, en vĂ€n inom sĂ€kerhetspolisen, och tillsammans börjar de följa spĂ„ren som leder dem allt lĂ€ngre in i Kinas undre vĂ€rld, en vĂ€rld som befolkas av mĂ€nniskor som inte vĂ€jer för nĂ„gonting.

Viskande skuggor Àr bÄde en spÀnnande thriller och en engagerande kÀrlekshistoria. Det Àr första delen i en serie som utspelar sig i dagens Kina, en fascinerande miljö som succéförfattaren Jan-Philipp Sendker kÀnner vÀl efter mÄnga Är som korrespondent i Asien.


UpplÀsare: Niklas Falk
LĂ€ngd:

3.9

276 recensioner

Anonym

2024-04-05

En vÀldigt gripande historia, skriven pÄ ett intressant och trovÀrdigt sÀtt, kanonbra upplÀsare. Dessutom intressant frÄn en historisk-kulturell synpunkt.

Mitha

2023-08-26

SpĂ€nnande berĂ€ttelse om Kinas historia. DĂ€remot tycker jag att det Ă€r svĂ„rt att komma ihĂ„g alla personer och vad de stĂ„r för i boken. ÖnskemĂ„l om att bokens personer och dess medverkan skrivs upp i presentationen, sĂ„ kan man gĂ„ tillbaka och lĂ€sa. Det var intressant att följa Pauls resa med att tillĂ„ta sig att bli hel igen.

Eva-Britt

2023-05-16

Var lĂ€nge fundersam om detta var en deckare i kinesisk miljö. Men en bra bit in i boken tycker jag att den ”vĂ€xte” och blev en beskrivning av olika sĂ€tt att se pĂ„ livet. Om och vad framgĂ„ng betyder, hur den i sĂ„ fall signaleras och kan kopplas till makt, förtryck etc. Om sanningen Ă€r viktig och vad det fĂ„r för konsekvenser att yppa eller dölja den. Men ocksĂ„ om sorg, vĂ€nskap och kĂ€rlek.