(2045)

Vinnarna

ljudbok och e-bok


Det hÀr Àr en liten berÀttelse om stora frÄgor: Vad Àr en familj? Vad Àr en hockeyklubb? Vad Àr ett samhÀlle? Och vad Àr vi redo att offra för att skydda dem?

Det har gÄtt tvÄ Är sedan allt som ingen vill tÀnka pÄ hÀnde, alla har försökt gÄ vidare men nÄgot med den hÀr delen av skogen lÄter oss aldrig riktigt göra det. Vi Àr en stad med sorg i hjÀrtat och vÄld i luften, vi Àlskar sagor med lyckliga slut men innerst inne visste vi nog alltid att det hÀr inte var en sÄdan. Det börjar med en storm, den hÀr gÄngen, och slutar med en eld. NÄgon som har varit borta lÀnge Àr pÄ vÀg hem. NÄgon begravs. NÄgon blir kÀr, nÄgon drömmer om NHL och nÄgon drömmer om hÀmnd. NÄgon sover rygg mot rygg med sin bÀsta vÀn, nÄgon försöker laga sitt Àktenskap och nÄgon försöker rÀdda sina barn. NÄgon hatar, nÄgon slÄss, nÄgon tar ett skjutvapen och gÄr mot en ishall. Allt vi kÀmpat för kommer inte överleva, alla vi Àlskar kommer inte bli gamla.

SÄ vad Àr en familj? En hockeyklubb? Ett samhÀlle? De Àr summan av vÄra val. Vad Àr vi redo att offra för att skydda dem?

Allt. Bara allt.

Detta Àr den sista delen i Fredrik Backmans Àlskade trilogi om Björnstad. De tvÄ första böckerna, "Björnstad" och "Vi mot er", nÄdde New York Times bÀstsÀljarlista och blev tv-serie pÄ HBO. "Vinnarna" Àr ett drabbande, vÄldsamt och djupt kÀrleksfullt slut pÄ historien om hockeystaden och dess mÀnniskor.


UpplÀsare: Marie Richardson
LĂ€ngd:

4.5

2045 recensioner

Åsa

2024-04-12

En av mina favoriter ever đŸ„°

Stina

2024-01-07

spÀnnande sÀtt att skriva pÄ, vÀldigt igenkÀnnande med hur just jag kan tÀnka. Jag kommer sjÀlv ifrÄn en by med en grann by 3 mil bort dÀr skridskosport Àr allt och oj vad det Àr mitt i prick.

Anonym

2023-12-19

Otrolig bok. Aldrig grÄtit sÄhÀr mycket till en bok men heller aldrig brytt mig sÄhÀr mycket om karaktÀrers historia i en bok. Kommer aldrig glömma den hÀr trilogin och den hÀr historien!