(256)

Vietnamkriget. 1965-73

ljudbok och e-bok


NÀr USA gick in i Vietnamkriget 1965 kablades bilder av strider, förstörelse och mÀnskligt lidande för första gÄngen ut till miljontals TV-tittare. Att mÀnniskor fick se krigets verklighet med egna ögon vÀckte en vÄg av protester som kom att fÄ stor betydelse för soldaterna pÄ marken.

I Vietnam satte amerikanerna in nya vapen och banbrytande taktik. Med hjÀlp av helikoptrar kunde hela bataljoner blixtsnabbt landsÀttas mitt ute i djungeln. Men trots sitt massiva militÀra övertag misslyckades USA totalt i sin kamp mot Nordvietnam och den kommunistiska gerillan. Varför blev det sÄ?

I Vietnamkriget berÀttar en av Sveriges frÀmsta experter pÄ omrÄdet, militÀrhistorikern Marco Smedberg, om det storpolitiska spelet, de militÀra operationerna och inte minst om de mÀnniskor som var med. Historien breddas med en mÀngd ögonvittnesskildringar frÄn bÄda sidor.

Krigens historia Àr en bokserie som tar upp angelÀgna hÀndelser ur militÀrhistorien och presenterar dem i ett lÀttillgÀngligt format. Vietnamkriget Àr första delen i serien.


UpplÀsare: Per Runhammar
LĂ€ngd:

3.7

256 recensioner

Wilde

2024-01-22

Den Àr mer Àn 5 timmar men BRA

Robin

2023-09-19

Mycket intressant lyssning. Lite för kort bara.

Joel

2023-06-02

Intressant bok om kriget i Vietnam.