(71)

Victoria : drottning med tiden

ljudbok


Victoria Àr unik. Inte bara dÀrför att hon ska gifta sig med en man av folket. Den 19 juni 2010 blir det bröllop mellan blivande drottning Victoria I och Daniel Westling frÄn Ockelbo. Samma Är har Àtten Bernadotte suttit pÄ tronen i 200 Är. Det finns ingen annan dynasti i hela vÀrlden dÀr en gren av samma familj suttit pÄ tronen lika lÀnge utan avbrott, och dÀr regenten aldrig tvingats se sitt land i krig.

Men Victoria var unik redan dÄ hon föddes, som den första prinsessan pÄ 411 Är som sjÀlv var född av en drottning av folket. NÄgot sÄdant hade inte hÀnt sedan Erik XIV:s drottning Karin MÄnsdotter födde prinsessan Sigrid. Hon skiljer sig ocksÄ frÄn alla vÄra tidigare tronföljare genom att hon inte var född kronprinsessa, utan fick den stÀllningen dÄ hon var tvÄ och ett halvt Är efter riksdagens beslut om full kognatisk tronföljd. Detta innebÀr att Àldsta barnet Àrver tronen oberoende om det Àr en man eller kvinna.Ingen svensk kronprins har heller fÄtt en sÄ medveten och skrÀddarsydd utbildning för sin framtida uppgift som kronprinsessan Victoria och ingen av dem har heller gÄtt in för sin uppgift med sÄdan nyfikenhet, energi och entusiasm.

I Victoria. Drottning med tiden berÀttar Herman Lindqvist personligt och initierat om vÄr tronföljare, och placerar henne i ett historiskt sammanhang. Boken bygger pÄ en serie samtal som Herman Lindqvist haft med kronprinsessan, och Àr dÀrför till stor del hennes egen berÀttelse.

En booklet med ett urval bilder pÄ Victoria medföljer CD-boken.


UpplÀsare: Herman Lindqvist
LĂ€ngd:

4.1

71 recensioner

Anonym

2024-02-11

Fantastiskt!n

Åsa

2023-12-15

Bra

Siw

2021-02-07

Herman Àr alltid en suverÀn berÀttare