(38)

Vi var unga och modiga

e-bok


Av författaren till Fyrvaktarens dotter.

Kina, 1941. Elspeth flyr ett olyckligt liv i England för att arbeta som lÀrare pÄ en engelsk missionsskola i norra Kina. NÀr Japan förklarar krig mot de allierade och ockuperar skolan, byts hennes trygga vardag ut mot osÀkerhet och rÀdsla.

För tioÄriga Nancy och hennes vÀnner som nu Àr Ätskilda frÄn sina förÀldrar pÄ obestÀmd tid, blir Elspeth och hennes flickscoutpatrull det enda som kan ge dem en kÀnsla av gemenskap och sÀkerhet, i ett land dÀr de numera Àr fienden.

Elspeth, Nancy och de andra pÄ skolan lever som fÄngar och utsÀtts för en obarmhÀrtighet som krÀver mod, hopp och sammanhÄllning i deras vÀntan pÄ att bli frigivna. Men sÄ förflyttas de till ett avlÀgset arbetslÀger och tvingas möta en grymhet de aldrig tidigare stött pÄ.

Vi var unga och modiga Àr baserad pÄ en verklig hÀndelse om en egendomlig grupp mÀnniskor som tvingas kÀmpa för sina liv och om de livsomvÀlvande band som knyts mellan dem i utkanten av ett fruktansvÀrt krig.

HAZEL GAYNOR Àr en internationellt bÀstsÀljande författare. Hennes böcker har översatts till ett flertal sprÄk och hamnat pÄ New York Times bÀstsÀljarlista. Hazel bor pÄ Irland med sin man och deras tvÄ barn.

"Gaynor lyckas fÄnga den barnsliga naiviteten, dÄtidens begrÀnsade omvÀrldskunskap och bilden av det mytiska österlandet. Hon skriver drivet och med stor detaljrikedom" Hanna Gunnarsson, BTJ



4.2

38 recensioner

Margit

2024-02-15

Vilken fin berÀttelse.

irene

2022-07-17

SÄ fin sÄ fin