(135)

Vi ger oss aldrig – så gick det till när Sverige förlorade kriget mot knarket

ljudbok


Knarket är motorn i förortens blodiga gängkonflikter. Finansmarknaden investerar i droger som aldrig förr. Legaliseringsvågen sveper över världen.

Ingenting talar för att folk vill sluta röka på. Sverige har aldrig varit längre ifrån målet om det narkotikafria samhället. Ur ett globalt perspektiv framstår vår repressiva politik tvärtom som allt mer extrem.

Hur hamnade vi här?

I Vi ger oss aldrig möter vi gangsters, haschprofeter, hemmaodlare, politiker, poliser, predikanter, professorer och riskkapitalister som alla jagar det gröna guldet. Det här är historien om Sveriges krig mot knarket, och samtidigt en uppgörelse med vår nationella självbild – formad av propaganda, populism och en journalistkår som sviker sitt uppdrag. I centrum står vår mest hatade och älskade drog, cannabis. Johan Wickléns bok är ett måste för alla som vill förstå den svenska narkotikapolitikens baksida. Samtidigt är Vi ger oss aldrig en berättelse om vart vi är på väg. Kommer spliffen bli lika folklig som sill och nubbe?

”häpnadsväckande detaljer som lockar till sardoniska skratt mitt i den mänskliga svärtan” Kalle Lind, Expressen


Uppläsare: Johan Wicklén
Längd:

4.3

135 recensioner

Filip

2024-01-31

Fantastisk. Borde vara en ”must read” för Svenska folket.

Allan

2023-10-19

Intressant och informativ. Hur är det ens möjligt att Morgan Johansson, Magdalena Andersson fortfarande fortsätter med en helt havererad drogpolitik. Ej evidensbaserad och att "journalister" inte ifrågasätter detta är inget annat än en skandal!

Joakim

2023-10-11

Bravo!