(35)

Vi bara lyder

e-bok


Roland Paulsen skriver in sig pÄ Arbetsförmedlingen och hamnar snabbt i grÀl med sin handlÀggare om ÄtgÀrdernas meningslöshet. NÀr han ÄtervÀnder Àr det för att genomföra en sociologisk studie om funktionell dumhet.

Snart sitter han, som en i gÀnget, med en kopp kallnat kaffe pÄ arbetsförmedlingskontoret i en mellanstor svensk stad. Vad han gör dÀr Àr det ingen som riktigt vet. Han lyssnar till samtalen som förs i mötesrum, pÄ handlÀggarkonferenser och jobbcoachtrÀffar.

Vi bara lyder Àr en intelligent, humoristisk och radikal genomlysning av Sveriges minst omtyckta myndighet. Det Àr ocksÄ en undersökning av byrÄkratiska ekorrhjul, och vad som fÄr tjÀnstemÀn att nitiskt följa absurda regelverk de sjÀlva inte tror pÄ. Resultatet Àr en personlig uppgörelse med hela idén om lönearbetets nödvÀndighet.



4.2

35 recensioner

Niki

2021-08-24

Jag lÀste boken i pappersformat, men vill hÀr uppmuntra alla som funderar pÄ det att lÀsa den! Se dockteaterkortfilmen baserad pÄ den som allra minst! Den ingjuter mod och sporrar till handling, just genom att blottlÀgga frustrerande torr passivitet och förnedrande uppenbar meningslöshet hos det otympliga maskineri, med sysselsÀttning som sjÀlvÀndamÄl, som Àr Arbetsförmedlingen. LÀs den, lÀs den, lÀs den!