(1282)

Vetenskapsmannen

ljudbok och e-bok


Beskrivning:

En ny socialdemokratisk regering med statsminister Sten LovĂ©n i spetsen har tagit över landet. Anton Modins son sitter pĂ„ den slutna anstalten i NorrtĂ€lje efter hĂ€ndelserna vid Bilderbergmötet i Grisslehamn för nĂ€stan tre Ă„r sedan. Krafter inom CIA och Mossad vill ha honom utlĂ€mnad. De anser att han Ă€r en livsfarlig terrorist och att han utgör ett potentiellt hot mot vĂ€stvĂ€rlden. Dessutom Ă€r han operatör för den ryska underrĂ€ttelsetjĂ€nsten GRU och numera rysk medborgare. Blir han utlĂ€mnad kommer han att förhöras under tortyr, kanske pĂ„ GuantĂĄnamobasen. Det vet Modin, och han frĂ„gar sig om den nya regeringen kan stĂ„ emot pĂ„tryckningarna frĂ„n vĂ€rldens tvĂ„ mĂ€ktigaste underrĂ€ttelsetjĂ€nster. NĂ„got mĂ„ste göras, innan det Ă€r försent 


En SÀpoutredare, Camilla Novak, söker upp Modin. Hon grÀver i det hemligstÀmplade fallet med professor Sven Olin, vetenskapsmannen som försvann spÄrlöst sommaren 1986 i Grisslehamn. Hon misstÀnker att Modin vet nÄgot om fallet eftersom han vid den tiden jobbade för underrÀttelsetjÀnsten och dessutom var sommarboende i Grisslehamn.

Vetenskapsmannen Àr den sjÀtte fristÄende delen i Anders Jallais serie med politiska thrillers om den före detta SSI-agenten Anton Modin. BerÀttelsen bygger pÄ verkliga hÀndelser i Sverige under kalla kriget.

Författaren Anders Jallai Àr en av landets ledande thrillerförfattare. Han har en bakgrund som kustjÀgare i marinen och stridspilot i flygvapnet. Han har medaljerats av Hans MajestÀt Konungen och chefen för den Ryska marinen. 2004 blev han utsedd till Ärets projektledare för arbetet med, och fyndet av den försvunna svenska DC-3:an.



4.0

1282 recensioner

Gunnar

2024-02-09

Bra bok men inte nÄgot av det bÀsta som Jallai har författat.

Anonym

2024-01-06

sÄ bra

Richard

2023-07-17

Har gillat andra Jallai-böcker, men denna kan man skippa. Lövtunn story, platta karaktÀrer och överdrivet mycket konspirationsfÄneri.