(17)

Vem som helst utom Ivy Pocket

ljudbok och e-bok


Första boken i underfundig, fantasisprudlande barnboksserie!

»Jag kunde inte sluta lÀsa! Varenda sida Àr fylld med spÀnning, mystik och galenskap.« The Guardian

»Med en lÀttsammare ton Àn Lemony Snicket, en mindre skrÀmmande ton Àn Neil Gaiman, och en fyndighet som pÄminner om Roald Dahl slÄr sig Caleb Krisp in som ett mycket fint tillskott i bokhyllan.« Anna Bjurström, Litteraturmagazinet

»Underbart charmig och rolig historia med en karaktÀr som för mina tankar till Pippi LÄngstrump.« En bok. NÄgra koppar te.

Ivy Pocket Àr en vandrande katastrof som gÄng pÄ gÄng vÀcker ilska och frustration hos de snobbiga aristokrater hon arbetar för.

Men bilden som vÄr hjÀltinna har av sig sjÀlv Àr en helt annan. Ivy Àr övertygad om att hon Àr allmÀnt underbar, fullkomligt charmerande och extremt begÄvad...

NÀr Ivy blir kvarlÀmnad i Paris, ensam och utfattig, har hon ingen aning om hur hon ska ta sig tillbaka till England. DÄ blandar sig ödet i och Ivy kallas till en döende hertiginnas sjuksÀng. Hon fÄr dÀr i uppdrag att leverera ett magnifikt diamanthalsband (som det möjligen vilar en förbannelse över) till Matilda Butterfield pÄ hennes tolvÄrsdag.

FrÄn och med det ögonblicket kastas Ivy Pocket in i ett hÀpnadsvÀckande Àventyr fullt av skurkar, galenskap och missförstÄnd.

CALEB KRISP Àr en australisk barnboksförfattare som har gjort succé vÀrlden över med sin oemotstÄndligt roliga, fantasisprudlande, rikt illustrerade serie om den tolvÄriga tjÀnsteflickan Ivy Pocket. Den första boken, Vem som helst utom Ivy Pocket, översattes till 23 sprÄk. I USA och England har Ivy Pocket-böckerna bland annat jÀmförts med Lemony Snicket och Neil Gaiman. FilmrÀttigheterna har sÄlts till Paramount Pictures och filmen kommer att produceras av teamet bakom Hungerspelen & Cinderella. NÄgon mÄste stoppa Ivy Pocket Àr den andra boken i serien och Ge mig Ivy Pockets huvud pÄ ett fat den tredje och sista boken.

»Engelsk aristokrati, ÄngbÄtar, spöken, guvernanter. Det Àr lite som Tim Burtons Corpse Bride fast med mer bakverk i ansiktet. Och jag skulle nog sÀga Roald Dahl som litterÀr jÀmförelse.« Old Adults Read Young Adult

»Vilken hÀrlig bok det hÀr Àr! Charmig, rolig och fylld med otroliga illustrationer.« Vargnatts Bokhylla

»Jag mÄste sÀga att jag aldrig har skrattat sÄ mycket förut.« Bok-Cirkeln



4.1

17 recensioner

Jessica

2023-05-31

Trots att detta Àr en barnbok passar den lika bra för vuxna. SjÀlv Àlskar jag redan Ivy Pocket! Hon Àr en korsning av Pippi och Lisbeth Salander ungefÀr. Ska bli jÀttespÀnnande att fÄ hÀnga med henne pÄ nya Äventyr!

Ammie

2021-11-12

Mycket spÀnnande och jag Àlskar karaktÀren. Det som stör mig lite Àr att kapitelbytena gÄr snabbt och Àr otydliga.

E

2021-04-15

Men inte som ljudbok