(68)

Vegetarianen

e-bok


Yeong-hye Àr en tystlÄten kvinna i ett traditionellt Àktenskap i Sydkorea. Hon har aldrig gjort uppror, men sÄ börjar hon drömma om blod och brutalitet, om kroppar och kött. En dag bestÀmmer hon sig: hon mÄste bli vegetarian.

MÀnniskorna i hennes liv, hennes make, svÄger och syster, vÀgrar att acceptera beslutet, och hennes envishet sÀtter igÄng en spiral av tvÄng och vÄld. Kampen stÄr inte bara kring hennes kropp och vad hon vÀljer att Àta, utan handlar om hennes sexuella och intellektuella frihet. Vad

hÀnder med den som stÀndigt mÄste föra en kamp mot tillvaron? Vilka medel stÄr till buds och nÀr nÄr en mÀnniska bristningsgrÀnsen? VÄldet som Yeong-hyes protest slÀpper lös tar sig in i henne sjÀlv, börjar arbeta emot henne. PÄ andra sidan metamorfosen rÄder inte lÀngre rationaliteten.

"Vegetarianen" Àr en andlöst vacker och mörk berÀttelse om begÀr och förvandling, makt och motstÄnd.



3.5

68 recensioner

Bluebay

2022-12-18

Njah. Jag som besökt Kina kÀnner igen mentaliteten, normer och kvinnosynen i asiatiska lÀnder nÀr jag lÀser. Boken blir liksom inte universiell. Det gör mig lite brydd och historien griper inte tag. Blir bara en bild av ett samhÀlle.

Paulina

2020-10-12

Speciell bok men gripande och man vill fortsÀtta lÀsa. Kunde önskat mer av slutet.