(404)

Vasa: Rebellen

ljudbok och e-bok


Året är 1518, den unge Gustav Eriksson Vasa är en av de unga männen runt Sten Sture. Men, han har svårt att få en position vid hovet. Hans far har genom svek och dåliga beslut lyckats dra familjen Vasas namn i smutsen. Gustav vill göra allt för att återupprätta familjens heder och göra sin mamma Cecilia Vasa stolt.

Hemma på Rydboholm råder det sorg då en av Gustavs yngre bröder är svårt sjuk. Cecilia vakar vid hans sida, samtidigt som hon försöker ta hand om sina döttrar och oroar sig för sin son vid hovet. Den vilde, envise Gustav som inte klarat av att anpassa sig efter sina lärare i Uppsala utan lämnat skolan i vredesmod.

Sten Sture är en karismatisk ledare som ändå ser förtjänster med den unge Gustav och skickar honom som en av sina utsända att tala med den danske kungen Kristian. När Gustavs sällskap når fram till mötesplatsen visar det sig att Kristian har allt annat än välvilliga planer. Ganska snart står det klart att alla i sällskapet är beredda att svära Kristian trohet förutom Gustav. Det blir första steget på Gustavs vägval, han kommer att stå upp för Sveriges frihet till varje pris.

Vasa - Rebellen är den första delen i en dramatisk och underhållande romanserie om familjen Vasa. Om makt, förbjuden kärlek, krig, och frihetskamp, om osannolika men sanna händelser. Men också en berättelse om hur det moderna Sverige började formas.


Uppläsare: Fredde Granberg
Längd:

4.2

404 recensioner

Lasse

2024-03-18

Absolut en blivande klassiker!

Inger

2024-03-13

Fantastisk, lärorik, rolig och fantastiskt bra tolkas av Fredde Granberg 👍

Jan

2024-03-07

Vi har väl alla läst om Gustav Vasas väg till tronen men i denna roman blir den en verkligt levande berättelse.