(13)

Varulvsvalsen

e-bok


”Jag stĂ„r med Jack i badrummet nĂ€r jag hör skriket. Jag stĂ€nger av badvattnet. Sandra skriker rakt ut. Jag orkar inte, skriker hon. Jag orkar inte gĂ„ in i det igen, du kan inte göra det mot Sammy. Inte igen. Inte nu. NĂ€r du Ă€ntligen byggt upp ditt liv. SnĂ€lla Rebecka, sĂ€g att det inte Ă€r sant. SnĂ€lla.”

NĂ€r Rebecka Ă„terfaller i tungt missbruk satsar hennes nĂ€rstĂ„ende allt för att rĂ€dda henne. De besvĂ€r henne att lĂ€gga in sig för avgiftning och de söker desperat hjĂ€lp hos myndigheter och institutioner. Deras lĂ€genhet förvandlas till en larmcentral, och de kastas mellan hopp och förtvivlan. Men nĂ€r Rebecka Ă€nnu en gĂ„ng sviker ett löfte brister det för dem och de inser att hela deras tillvaro Ă€r pĂ„ vĂ€g att rasa samman. Sigge Eklunds berĂ€ttelse Ă€r en bĂ„de sakligt gestaltande och starkt kĂ€nslomĂ€ssigt laddad roman om medberoende – om den varulvsvals som de anhöriga bjuds upp till och den smĂ€rtsamma insikt de till slut tvingas fram till.

PS. "Varulvsvalsen" Àr vÀl inte nÄgot allmÀnt kÀnt begrepp, men det Àr en oerhört suggestiv bild för nÄgonting vi alla kÀnner till. SÄ hÀr skriver Sigge Eklund mot slutet av sin roman: "Missbrukaren Àr inte lÀngre mÀnniska. Hon ser ut som en mÀnniska, hon lÄter som en mÀnniska, men hennes kropp bebos av en varulv. Och denna varulv Àr danssugen. Han bjuder upp oss till dans. Och vi valsar med."



3.6

13 recensioner

Christopher

2021-05-13

Fantastisk bok men en story i ett Àmne inte mÄnga vÄgar nyttja!