(191)

Vargen

ljudbok och e-bok


Ett brutalt mord intrÀffar pÄ Vasamuséet i Stockholm och SÀpo misstÀnker att det Àr ryska KGB som ligger bakom det. David Karlén har till sist vaknat upp ur sin koma och stÄr nu inför ett svÄrt val. En del av honom vill inget annat Àn att lÀmna polisen, samtidigt inser han att polisarbetet Àr allt han kan. NÀr hans chef lÀgger fram ett ovÀntat förslag dras situationen till sin spets. Tillsammans ska de oskadliggöra en nyckelperson inom den ryska underrÀttelsetjÀnsten, för att en gÄng för alla sÀtta stopp för KGB:s övervÄld mot Sverige. Det Àr en riskfylld, men briljant plan. Det finns bara ett problem ... planen gÄr inte alls som de tÀnkt sig.

"Vargen" av Àr den femte och fristÄende delen i Karl Eidems serie om David Karlén. En hisnande spionthriller med högt tempo och mörka vÀndningar.

Den stÀndigt aktuelle författaren Karl Eidem har skrivit ett flertal fÀngslande böcker. Bland hans verk finns de hyllade romanerna om sÀpoutredarna David Karlén och hans kollega Hans Edelman.



3.7

191 recensioner

torsten

2024-01-03

trög start, sedan spÀnnande

farre.ajam

2022-09-21

Ok bok men alldeles för mycket israelisk propaganda och en nÀstan förolÀmpande rysk brytning

Lars

2020-11-01

Femte delen i serien om SÄPO mĂ€nnen Hans Edelman och David KarlĂ©n. Handlar om ytterligare förvecklingar och SÄPO Chefen, som nu Ă€r Hans Edelman. Han vill Ă„t huvudmannen för Mullvaden, lĂ€ckan som Hans tror Ă€r Rysslands KGB. Dessutom mördades ett Ryskt par vid Vasa museet i Stockholm. Som hjĂ€lpt SÄPO med uppgifter. Allt detta resulterar i att Hans E Skickar tvĂ„ sk Agenter pĂ„ uppdrag Vargen kallas operationen. Mer ska jag inte avslöja givetvis. Operationen Ă€r utanför Sveriges grĂ€nser. Vilket Ă€r uppseendevĂ€ckande i sĂ€g. Jag Ă€lskar Ă€ven denna bok mycket. SpĂ€nningen Ă€r olidlig. Som nĂ„gon nĂ€mnde. Jag ger boken en klar fyra av fem igen. UpplĂ€sare Björn Löfgren.