(321)

Vargattacken

ljudbok och e-bok


Den 17 juni 2012 klockan 11.18 pÄ förmiddagen hittas en ung kvinna död inne i ett av varghÀgnen pÄ KolmÄrdens djurpark. Den 30-Äriga vargguiden hade tidigare samma morgon gÄtt in ensam nÀr vargarna plötsligt attackerade henne.

Vad som egentligen intrÀffade i varghÀgnet pÄ KolmÄrden i juni 2012 Àr en gÄta. LikasÄ hur den utrotade svenska vargen plötsligt kunde ÄtervÀnda till de svenska skogarna i mitten av 1980-talet.

Vargattacken Àr inte en naturvetenskaplig bok. Det Àr inte en bok om den skandinaviska vargen. Det Àr en bok om mÀnniskor, mÀnniskors besatthet, Àrelystnad och girighet. Men ocksÄ en bok om enskilda individer som vill göra gott. Som vill rÀdda vÀrlden. Det Àr en bok som handlar om hur naturen blivit en upplevelseindustri. En industri som skulle rÀdda en svensk bruksort. Det Àr en bok om hur det gick till nÀr det vilda blev ett föremÄl för vÄra projektioner och vÄra idéer om gott och ont. Om vÄra idéer om hur ett samhÀlle bör organiseras. Det Àr en bok om mÀnniskans önskan att kontrollera naturen. En djurpark och det som hÀnder dÀr sÀger betydligt mer om oss mÀnniskor Àn om djuren som hÄlls fÄngna i dess hÀgn. De Àr, nÀr allt kommer omkring, inget mer Àn djur. Djur som följer sina instinkter.

Men mest av allt Àr det en bok om vad som egentligen hÀnde i varghÀgnet den dÀr söndagen för sex Är sedan. Och hur det kunde ske.


UpplÀsare: Lars Berge
LĂ€ngd:

4.2

321 recensioner

Moaaaa

2023-07-20

Otrolig!

Anonym

2023-05-01

Intressant, bra författare

Maria

2023-03-29

Har lyssnat pÄ den tvÄ gÄnger nu och den Àr sÄ objektiv, informativ och vÀlskriven och borde fÄ mer reklam som en samhÀllsviktig bok tycker jag.