Varför gråter inte Emma?

Läs och lyssna gratis i 30 dagar

Varför gråter inte Emma?

Från 139 kr/månad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Varför gråter inte Emma?

Läs och lyssna gratis i 30 dagar

Luta dig tillbaka med Nextorys app och hitta din nästa historia bland hundratusentals ljudböcker och e-böcker.

Från 139 kr/månad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Varför gråter inte Emma?

4,4 1162 betyg
7 h 41 min
Äntligen hade tillvaron ordnat sig för Arbogatjejen Emma. Hon som alltid fallit för fel killar och tidigt blev ensamstående mamma med två barn. Nu hade hon mött en trygg man och de planerade för ett liv tillsammans. Men en kväll stod någon ur det förflutna i dörren och tragedin var ett faktum. Emma blev svårt misshandlad. Hennes barn Max och Saga hade aldrig någon chans.

När Emma vaknade upp befann hon sig i en märklig polisutredning där hon hölls isolerad utan att veta vad som hade hänt henne – eller barnen. Hon som varit en vanlig småstadsflicka blev sedan rikskänd när hon valde att träda fram och berätta om sina upplevelser. Emmas starka utstrålning möttes av djup beundran men också misstro. ”Hur kan hon se så glad ut?” Man tycktes vilja att Emma skulle gråta och hata. Med sin sorg ifrågasatt tog sig Emma igenom två rättegångar och pekade ut sina barns mördare. Hon omvandlade tyskans hat till kärlek och framtidstro. Men bakom fasaden pågick varje sekund en kamp för att orka ta sig tillbaka till livet.

Varför gråter inte Emma? är en provocerande men uppriktig skildring som bryter mot den gängse bilden av hur man ska bete sig i sorgens stund. En berättelse om en helt vanlig svensk familj som i krisen visar prov på en ovanlig sammanhållning och kompromisslös kärlek.

Varför gråter inte Emma? är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

 • Ljudbok

  Publicerad : 2017-10-23

  Språk: Svenska

  Förlag Ljudbok: Bonnier Audio

  ISBN Ljudbok: 9789176517550

 • E-bok

  Publicerad : 2010-10-20

  Språk: Svenska

  Förlag E-bok: Bokförlaget Forum

  ISBN E-bok: 9789143511055

Visa mer

Det här gillar andra med Nextory

Så bra att kunna lyssna på en bra bok när jag sitter i bilen eller på flyget eller tåget.

AnitaAnita

Lätt att läsa och bra att man kan ställa in bakgrundsfärg och teckenstorlek.

PeterPeter

Snabb och trevlig kundtjänst, bra utbud och snyggt användargränssnitt. Ständig utveckling av appen.

AnnaAnna

4,4

1162 betyg
 • Anna

  2022-11-29

  Läsvärd

 • Carina

  2022-11-12

  Gripande o stark bok.

 • Systerplupp

  2022-11-08

  En fruktansvärd historia från min egen stad, som tyvärr är sann. Har inte förrän nu klarat av att tagit mig igenom denna. Köpte den när den kom ut, men kunde bara läsa några sidor, sen hamnade boken en låda. Efter att ha lyssnat på en föreläsning av min vän, sambon till Emma, 2022 tog jag tag i läsandet av boken igen, denna gång som ljudbok. Den beskriver en fin och stark familjekärlek och som visar hur starka familjebanden kan bli när något sådant här hemskt kan hända. Man får höra hur familjen får kämpa med att hålla sig till de restriktioner polisen ger familjen för att skydda Emma från allt som media skriver. Polisen vill att Emmas minnen ska vara "fläckfria" från medias påverkan. Detta för att kunna fälla mördaren till detta hemska dåd. Boken väcker många minnen. Jag minns kvällen det hände, minns vad jag gjorde och hur jag fick reda på att det var just er det gällde. Emma, fina genomsnälla Emma, med ett leende som en ängel. Du är den starkaste person jag någonsin mött. Jag beundrar allt som har med dig att göra. Dina 4 fina barn har äran att ha just dig till mamma. Emma och T... ni är så fantastiska tillsammans. Var rädda om varandra och fortsätt att vara de fantastiska människor ni är. Max och Saga - några utav himlens vackraste änglar. Fortsätt att vaka över er familj. Jag är glad över att jag fick äran att träffa er, fina änglabarn. Tack Emma och T för att ni är ni och att ni är så fantastiska. Kram S från Göt.....!!

Ladda fler
Skriv en recension genom att ladda ner appen
img

Hundratusentals historier väntar

Läs och lyssna hur mycket du vill. Du väljer själv när du vill byta eller avsluta ditt abonnemang.

image

Roligare än någonsin med böcker

Fler än 11 000 läsare har gett Nextory fem stjärnor i betyg på App Store och Google Play.

image

Bokutmana dig själv

Sätt upp egna läsmål och följ din egen bokstatistik med funktionerna Bokutmaningen och Läsdagboken.

visa
amex
master