(97)

Vanessa - flickan i glaskupan

ljudbok och e-bok


Vanessa flickan i glaskupan Àr den fristÄende uppföljaren till Laura flickan frÄn havet, Carolina Gynnings succédebut som romanförfattare.

HÀr möter vi tvillingsystern Vanessa, vars liv Laura stal nÀr hon trodde att systern dött i tsunamin i Thailand. NÀr Vanessa Àntligen lyckades rymma frÄn sin fÄngenskap och insÄg att Laura inte bara tagit över hennes magasinsimperium utan Àven hennes fÀstman, sÄ brast nÄgot i henne. Som en vÄlnad dök hon upp pÄ Lauras bröllop och orsakade kalabalik.

Men det gick inte som Vanessa hade tÀnkt sig. I stÀllet för att trÀda in i brudens stÀlle togs hon om hand av polis och har nu spÀrrats in pÄ en psykiatrisk avdelning. Ingen tror henne nÀr hon med en dÄres envishet hÀvdar att det Àr hon som Àr Vanessa och att hennes slyna till syster Àr en bedragare. LÀkarna proppar henne full med lugnande mediciner och sÀger att vanförestÀllningar ingÄr i sjukdomsbilden. BipolÀr sjukdom, kallar de det. Ju mer Vanessa protesterar desto mer övertygad blir omgivningen om att hon Àr riktigt illa dÀran.

Carolina Gynning Àr en kreativ multibegÄvning som har lett tv-produktioner som StjÀrnor pÄ is och sÄlt hundratusentals exemplar av sjÀlvbiografierna Ego Girl och Ego Woman. Hon mÄlar tavlor som sÀljer slut redan pÄ vernissagen och dessutom designar hon smycken.


UpplÀsare: Karin Lithman
LĂ€ngd:

4.0

97 recensioner

Anonym

2024-03-21

SĂ„ bra😍😍 hoppas det kommer tredje serien pĂ„ uppföljning.

Anette

2023-02-26

Bra bok men saknade Gynnings egna röst i upplÀsningen

Kristina

2021-04-15

Verkligen synd att Carolina aldrig skrev fÀrdigt bokserien. Man vill ju veta hur det gick. Den boken slutade med alldeles för mÄnga frÄgor.