(48)

Vandra

e-bok


Vandring ger dig naturupplevelser du aldrig kommer attglömma. PÄ ett enkelt och roligt sÀtt visar Vandra vÀgen uti naturen. Det behöver inte vara dyrt, lÄngvÀga eller krÀva massor av förberedelser om det inte Àr sÄ du vill ha det. Med den hÀr boken kommer du snabbt igÄng och fÄr denkunskap som behövs för att ta första steget mot drömvandringen, oavsett om det Àr en första övernattning i tÀlt eller att bestiga Kebnekaise. Boken inspirerar till kortare och lÀngre vandringar, i olika sorters terrÀng och Ärstider, genom hela livet. Du lÀr digvilken utrustning som behövs, hur du ska planera nÀr det gÀller mat, vatten och klÀder och hur du smartast packar ryggsÀcken. LÀr dig navigera i skog och pÄ fjÀll, hur du gör om du rÄkar gÄ vilse, hur du vadar över vattendrag pÄ ettsÀkert sÀtt och vikten av att ta pauser lÀngs leden. Du fÄr ocksÄ med dig massor av smarta tips pÄ hur du slipper skavsÄr, vad du sysselsÀtter dig med om du blir inregnad i tÀltet och hur du lyckas tÀnda en lÀgereld i alla vÀder. I avsnittet om vandringsleder inspireras du av klassiska vandringarbÄde i Sverige och utomlands.

Angeliqa Mejstedt (1986-2019) vÀxte upp med vandringslederna i norra VÀstmanland, hon lÀrde sig överlevnadskunskap i Försvarsmakten och hon pilgrimsvandrade i tre lÀnder. Angeliqa var kÀnd som hela Sveriges vandrare och nÄdde ut till en bred publik via Vandringbloggen.

I mars 2019 gick Angeliqa tragiskt bort. Via Vandringbloggen och boken Vandra inspirerar och berör hon fortsatt en bred publik som hÀr kan ta del av hennes tankar om ett prestigelöst friluftsliv.