(627)

Våran hud, vårat blod, våra ben

ljudbok och e-bok


Ett barn står natt efter natt i Finlandsfärjans för och spejar ut mot havet. En långtradarchaufför med en blodig hemlighet plockar upp en liftare med misstänkt lite bagage. Ett ungt par får köpa en villa billigt eftersom där råder 'speciella omständigheter'. Våran hud, vårat blod, våra ben innehåller en samling skräckberättelser med omisskännlig John Ajvide Lindqviststämning, som utspelar sig i ett samtida Sverige, men precis utanför vårt synfält. Vi får möta en samling vardagliga gestalter och ett antal mindre vardagliga, såsom spöken, vampyrer, varulvar, mylingar, tomtar, zombies och så ett havsmonster.



4.1

627 recensioner

Lisa

2024-03-24

Riktigt bra! Tyckte om upplägget med flera korta berättelser. Ajvide är en mästare på att beskriva karaktärer och denna samling berättelser var stundvis riktigt ruskiga. Vissa mer konkret skräck, andra mer subtila med utrymme för tolkning och obehag.

Tova

2024-03-17

Första berättelsen är inte den starkaste men flera av dem hade mig på helspänn. Verkligen kul med en svensk författare som skriver övernaturlig thriller/skräck men gör det så eget med nordisk kultur

Bo

2024-01-27

Nästan oslagbar.