(4950)

Värma händer

ljudbok och e-bok


Stockholm, 1942. Det tidigare hembiträdet Betty är numera gift med sonen i doktorsfamiljen Molander. Det är beredskapstider och ransonering men Betty har det mesta som hon kan önska sig: en rar dotter, ett vackert hem i en av Stockholms nya villaförorter, tjusiga kläder och ett stimulerande arbete på Småtrycksförlaget. Men hon är inte lycklig. Äktenskapet med Carl-Axel knakar i fogarna och hon oroas över makens oförmåga att handskas med pengar och alkohol. Hon grubblar också över vad som egentligen hände med dotterns verklige far, den judiska universitetslektorn Martin Fischer, som är spårlöst försvunnen.

I denna andra del i serien Böckerna om Betty följer vi huvudpersonen från 1942 till 1944. Det är en varm roman med tidstroget språk och färgstarka detaljer. Berättelsen kretsar kring de vedermödor som mötte 1940-talets kvinnor. I Bettys fall försöker hon kombinera modersrollen med yrkesarbete. Något som visar sig vara allt annat än enkelt.

I den efterlängtade uppföljaren till den kritikerrosade romanen Räkna hjärtslag får läsarna återigen möta den levnadsglada Viola, doktorsparet Molander, den rekorderlige Birger och journalisten Olof Morin.



4.3

4950 recensioner

Ingrid

2024-04-13

väldigt präktig och förutsägbar, men bra och underhållande som tidsfördriv och vid sömnlöshet. Mycket rak kronologi och enkel.

Anna

2024-04-09

helt fantastik

Monica

2024-04-05

Bra bok, underhållande!