(20)

Vägsjäl

ljudbok


Mopedistgäng, trollkarlar och häxor håller såvälfläskstjärtar som strypkrypare på avstånd, men mot Skårran och Ålräven står dehandfallna.

Röv-Klasse, Kenta Topplock och Syltpungen är bara trekaraktärer som Benny Fimp möter i alla dessa korsvägar. Kampen om Bennys livoch själ är lika grym som vacker.

Vägsjäl är en hyllning till H.P Lovecraft och en tynandeglesbygd. Benny Fimp, som bor hos HäxanMor Fimp, är den osannolike hjälten i en gränsöverskridande saga om att växa upp.



4.0

20 recensioner

Harry

2023-08-31

Annorlunda.

Tobias

2022-05-25

Benny Fimp lever i ett dystopiskt Sverige där de få människorna som finns kvar är under ständiga hot från Monster i Utkanten. Som nybliven Mopedist dras han in den stora kampen mellan gott och ont. Han måste möta Monster, andra faror och mogna från moppefjun till porrmustasch, samtidigt. Det är komiskt, bittert, knasigt, uppgivet och klaustrofobiskt. Det är även en fantastisk blandning av poetiska inre dialoger och svärordsspäckad, ordkarg dialog mellan Mopedisterna. För mig känns den som en blandning av Nils Håkansons Ödmården och tv-serien Morran och Tobias. Men mest går tankarna till Mumindalen (fast betydligt mörkare och bittrare); det kan knappast vara en slump att ett av de värsta Monstren heter Skårran, som är så likt Mumindalens Mårran? Carlberg är alltid intressant och rolig att läsa. Alla som tror att fantasy följer en bestämd mall borde läsa Carlberg. Och samtidigt ... visst är det en episk hjälteberättelse också. Örn örn!

Johannes

2021-09-04

Oväntad och genialisk. En bok alla borde läsa, tror jag.