(114)

Utmattningssyndrom

ljudbok


Utmattningssyndrom – hantera utbrĂ€ndhet, trötthet, stress, utmattning.

Ljudboken har producerats i samrÄd med leg. lÀkare, som dessutom Àr psykiater och leg. psykoterapeut.

Att gÄ in i vÀggen eller att fÄ utmattningssyndrom kan drabba oss alla. Det kan vara nÄgot som hÀnder i privatlivet eller nÄgot som fÄr dig ur balans pÄ arbetsplatsen. Ofta finns det nÄgon form av lÄngvarig stress i bakgrunden. NÀr symptomen vÀl Àr ett faktum kan det kÀnnas som att man hamnat i en ÄtervÀndsgrÀnd. Men det finns vÀgar för ÄterhÀmtning. Det finns vÀgar för att ÄterfÄ balansen.

SjÀlvhypnos kan anvÀndas vid utmattningssyndrom för att hjÀlpa dig att lösgöra dig frÄn ditt förflutna. Med hjÀlp av ditt undermedvetna kan vi sedan anvÀnda alla dina inre resurser och övertygelser för att pÄ ett djupt inre plan Ästadkomma de förÀndringar som Àr nödvÀndiga.

Om du pÄ ett medvetet plan kunde kontrollera din utmattning eller din utbrÀndhet, sÄ hade du redan tagit itu med det, eller hur? Det faktum att du inte har kunnat mÄste betyda att problemet finns lagrat i ditt undermedvetna.

Hitta djup vila, energi och motivation för ÄterhÀmtning

VÄrt program hjÀlper dig att lindra dina kÀnslor av utmattning och utbrÀndhet. Det ska inte behöva kÀnnas som att allting kÀnns tio gÄnger jobbigare Àn normalt. Ditt arbete, ditt sociala liv och varje fysisk anstrÀngning ska inte behöva kÀnnas som svÄra hinder som mÄste forceras, utan mer som njutbara delar av ditt liv. Det kan Àven vara sÄ att din utbrÀndhet fjÀrmat dig frÄn vanligt vardagsliv. Kanske har du fÄtt svÄrt för att bara gÄ ut och ta en vanlig promenad eller för att tacka ja till sociala tillstÀllningar.

SjÀlvhypnos kan hjÀlpa dig att kÀnna dig avspÀnd och motiverad

Dina tankar, kÀnslor och beteenden pÄverkas i hög grad av ditt undermedvetna. Ditt undermedvetna Àr ansvarigt för alla de automatiska processer som vi oftast inte tÀnker pÄ, inklusive instinkter och vanor. Ditt undermedvetna styr din kropp och din hÀlsa - sÄvÀl fysiskt som kÀnslomÀssigt. Ditt undermedvetna Àr pÄverkbart, vilket Àr nÄgot som kan anvÀndas konstruktivt. Man skulle kunna sÀga att det undermedvetna Àr lÀnken mellan ditt sinne och din kropp. Det har gjorts berÀkningar som visar att majoriteten av alla sjukdomar har en psykisk orsak, vilket dÄ innebÀr att positiva förÀndringar i det undermedvetna kan befrÀmja hÀlsan.

Att Ästadkomma förÀndringar i det undermedvetna Àr mycket lÀttare om vi Àr i ett avslappnat tillstÄnd. Det Àr dÀrför som sjÀlvhypnos blir sÄ givande. Genom sjÀlvhypnosen Àr det möjligt att nÄ ner till det undermedvetna och dÀr tillvarata lÀnken mellan sinnet och kroppen, inte bara för att lÀka pÄ det fysiska planet, utan ocksÄ för att pÄverka kÀnslor och Àndra sjÀlvbegrÀnsande förestÀllningar till positiv kraft.

Behandling mot utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom kan ge sig med tiden. Den som ÄterhÀmtat sig pÄ egen hand kan dÄ ÄtergÄ till sitt vanliga liv och vardagliga aktiviteter. Dock kan vissa personer fÄ Äterfall och vissa kan ha svÄrigheter att överhuvudtaget ÄterfÄ balansen.

Det finns ingen medicin speciellt riktad mot utmattningssyndrom. Det kan emellertid i vissa fall bli nödvÀndigt att sÀtta in medicin mot vissa symptom, t.ex. smÀrtstillande vid muskelsmÀrtor, antidepressiv medicin vid depression eller lÀkemedel mot hjÀrtklappning. Vid sidan av sÄdan behandling kan det bland annat bli aktuellt med samtalsterapi, sjukgymnastik och stresshantering. Ledorden för ÄterhÀmtning Àr vila, motion och sömn.



3.7

114 recensioner

Emilie

2023-12-28

Helt nödvÀndig för mitt tillfrisknande Jag gör den ibland för att fylla pÄ men helt klart stor skillnad efterÄt

Jonas

2022-05-16

För mig var tyvÀrr rösten nÄgot stel.

Moa

2022-02-24

Tack, kom i djup avslappning och det kÀnns lugnt efterÄt inuti.