(33)

USA:s presidenter

ljudbok och e-bok


Den 3 november 2020 vÀljer amerikanerna landets 46:e president, vÀrldens mÀktigaste ledare. Valsystemet Àr svÄrt att genomskÄda - ibland har förloraren faktiskt fÄtt flest röster, men inte flest elektorer. Det kan tyckas odemokratiskt, men systemet har utvecklats för att landets minst befolkade delstater ocksÄ ska ha inflytande, och Àr lika gammalt som landets författning. I över 150 Är har valet stÄtt mellan kandidater frÄn USA:s bÄda partier, demokraterna och republikanerna.

Donald Trump Àr nog historiens mest kontroversielle president, men inte unik i amerikansk politik, som alltid har lockat fÀrgstarka och ibland direkt galna personer, och en del av hans föregÄngare har kollats korrupta, lögnaktiga och maktfullkomliga.

HÀr möter du ett urval av USA:s ledare genom Ären.

"Allt om Historia" tar med dig pĂ„ en halsbrytande resa till svunna tider, sĂ„ att du kan njuta av historiens största hĂ€ndelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra vĂ€rldskrigets frontlinjer, vikingarnas rĂ€der och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" Ă€r för dig som vill veta mer om spĂ€nnande och dramatiska hĂ€ndelser i det förflutna.



3.5

33 recensioner

Kristina

2021-06-04

Kort och koncist om nÄgra av USA:s alla presidenter.