(33)

Urskog

ljudbok och e-bok


Hösten, Ă„r 1931. Den ekonomiska krisen som rĂ„der i landet har drivit förĂ€ldrarna Knut och Elise till ruinens brant. Snart stĂ„r de hemlösa och till rĂ„ga pĂ„ allt har de precis fĂ„tt sitt andra barn. Med stort vemod ser Knut inget annat alternativ Ă€n att ta med sig familjen till sitt barndomshem i Åkersberga: platsen han svurit pĂ„ att aldrig Ă„tervĂ€nda till.

DÀr, pÄ en enslig gÄrd vid skogens rand, lever Knuts pappa ensam och brukar jorden efter bÀsta förmÄga. Den stillsamma gÄrden bÀr emellertid pÄ ett tragiskt förflutet med mörka hemligheter. Det dröjer inte lÀnge innan mÀrkliga, för att inte sÀga obehagliga saker börjar Àga rum. Kulmen nÄs en morgon nÀr deras nyfödde son Àr försvunnen. Men nÄgot otÀckt har lÀmnats i utbyte. Knuts pappa, Nils, vet mer Àn de andra: nÀmligen var barnet gÄr att hitta. Om han fortfarande lever.

Verkligheten omkullkastas av det osannolika, samtidigt som en hemlighetsfull familjetragedi nystas upp.

"Urskog" Àr en blodisande berÀttelse om vidskepelse och en familjs hjÀrtskÀrande förtvivlan i sökandet efter sitt försvunna barn. Det Àr en skildring av kraften i sÄvÀl hat som kÀrlek, tillika de fruktansvÀrda beslut som de bÄda kan leda till nÀr vi Àr desperata. Under den regntunga himlen och höstskogens dunkla sceneri rör sig denna vÄldsamma och pulshöjande berÀttelse steg för steg mot en ytterst brutal upplösning.


UpplÀsare: Callin Delmar
LĂ€ngd:

3.5

33 recensioner

Linda

2023-11-10

RÄa detaljer och familjehemligheter med ett passande sprÄk

Malin

2022-09-30

Riktigt bra bok! Uppslukande och lÀtt att följa med i handling