(26)

Uppdrag Sudan

ljudbok och e-bok


Natalie Gerami fÄr sin dröm uppfylld och reser med LÀkare utan grÀnser till Sudan för att jobba som logistiker. VÀl pÄ plats drabbas hon av de svÄrigheter som finns med att arbeta i ett fattigt och konfliktdrabbat land, i en patriarkal kultur, i ett mansdominerat yrke. Evakueringar, hot, vÄld och mord Àr vardag och det pÄgÄr en daglig kamp mellan mÀnniskor och Àven mellan hjÀlporganisationer om de bistÄndsresurser som oftast Àr alltför smÄ. HjÀlporganisationerna pÄ plats försöker rÀdda sÄ mÄnga liv de kan. Samtidigt verkar de pÄ en marknad med hÄrd konkurrens om bistÄndspengarna, hur absurt det Àn kan verka.

Samtidigt som Natalie Gerami försöker utföra sitt uppdrag vÀcks minnen till liv. I en tillvaro dÀr smÀrta och sorg Àr lika sjÀlvklara ingredienser som lycka och glÀdje, börjar hon omvÀrdera livet och vad som egentligen Àr viktigt.

"Uppdrag Sudan. Min tid med LÀkare utan grÀnser" Àr en personlig skildring av hur det Àr att vara bistÄndsarbetare i Sudan och av landet och folket som lever dÀr.

Natalie Gerami Àr född 1979 i Göteborg och utbildad informatör. Under mÄnga Är var hon "globalboende" men Àr numera bosatt i Stockholm. Hon har besökt nÀrmare 150 lÀnder, har ett eget företag som anordnar Àventyrsresor och arbetar med bistÄnd. Idag arbetar hon med demokrati- och barnrÀttsfrÄgor och reser jorden runt för att utbilda flickor som Àr i riskzonen eller som har utsatts för barnsexhandel. "Uppdrag Sudan. Min tid med lÀkare utan grÀnser" Àr hennes första bok.


UpplÀsare: Natalie Gerami
LĂ€ngd:

3.8

26 recensioner

Linda

2023-05-29

Intressant och vÀl berÀttat