(17)

Universums minsta ljus : En memoar

ljudbok och e-bok


En tragedi tvingar den vÀrldsberömda astrofysikern och exoplanetforskaren Sara Seager att uppfinna sig sjÀlv pÄ nytt. Hon som Àgnat varje vaken minut Ät att hitta liv pÄ andra planeter mÄste nu Ätererövra sitt eget liv.

Saras liv gick som pÄ rÀls. En karriÀr som forskare pÄ MIT och ett lyckligt familjeliv med maken Mike och deras tvÄ söner. Mike skötte det jordiska medan Sara kunde Àgna sig Ät gÄtorna i universum. NÀr Mike dör i cancer rasar tillvaron samman. 40 Är gammal stÄr Sara som ensamstÄende mamma till tvÄ smÄ pojkar. Hon har aldrig tidigare behövt tÀnka pÄ hur man tar hand om ett hem och en familj. Hon fÄr senare diagnosen Aspergers syndrom och inser att Mike varit oumbÀrlig för allt som handlar om vardag.

I denna nakna och fÀngslande memoar fÄr vi följa Saras sorgearbete och kamp för att navigera i en helt ny verklighet. InnebÀr den nya tillvaron att hon mÄste ge upp sin dröm? Med en forskares envishet tar hon sig an de uppgifter som kallas livet. LÀngs vÀgen upptÀcker hon den kraft som vÀnskap och kÀrlek kan ge. Samtidigt fortsÀtter hon att söka efter universums minsta ljus.


UpplÀsare: Jessica Liedberg
LĂ€ngd:

3.9

17 recensioner

CHRISTEL

2021-04-30

Intressant nÀr det gÀllde hennes liv utanför arbetet. För mig som Àr mÄttligt intresserad av rymden sÄ upptar rymdforskningen alldeles för stor plats.