(129)

Universum i din hand

ljudbok


I Universum i din hand fĂ„r vi följa med pĂ„ en fantasieggande resa till ytan pĂ„ vĂ„r döende sol, vi blir krympta till en atoms storlek och fastnar i avlĂ€gsna svarta hĂ„l. Under resans gĂ„ng ges nya insikter om den vetenskap som just nu Ă€r pĂ„ vĂ€g att förĂ€ndra vĂ„r kunskap om universum för alltid – fysiken.

Komplicerade Ă€mnen som kvantmekanik och Einsteins relativitetsteori görs plötsligt till nĂ„got greppbart nĂ€r Christophe Galfard med elegans och humor levandegör universums skönhet. Galfard utforskar de riktigt, riktigt stora frĂ„gorna – alltings början, livets mening och mĂ€nsklighetens framtid – utan att anvĂ€nda vare sig grafer eller ekvationer.

Svensk-franske Christophe Galfard har disputerat i teoretisk fysik vid universitetet i Cambridge, dĂ€r han Ă„ren 2000–2006 studerade svarta hĂ„l och universums uppkomst under Stephen Hawking.


UpplÀsare: Anton Körberg
LĂ€ngd:

4.2

129 recensioner

Patrik

2023-04-07

Superb genomgÄng av allt frÄn Newtons och Einsteins teorier till Big Bang och strÀngteori. Du fÄr göra tankeexperiment i första person och fÀrdas i tid och rum. Bara en ekvation i boken E=mc2, men boken kan trots det sannolikt krÀva ett par lyssningar för att riktigt kunna tillgodogöras om man inte har bra grundkunskaper.

Robert

2022-07-23

Genialisk

Sophie

2022-04-10

Löjligt skriven, löjligt upplÀst