(27)

Underfors

ljudbok och e-bok


Underfors Àr urban fantasy av Maria Turtschaninoff, en av Finlands frÀmsta fantasyförfattare. Romanen, som utgavs första gÄngen 2010, grÀver sig ner under Helsingfors gatstenar och blandar det vardagliga med det övernaturliga.

Äventyret fĂ„r sin början nĂ€r Alva trĂ€ffar den oemotstĂ„ndliga Nide i svart lĂ€derkappa. Han lockar henne och Joel med sig till en vĂ€rld som ruvar pĂ„ faror, förmĂ„gor och begĂ€r ur det förflutna. Tillsammans mĂ„ste högstadieeleverna uppbĂ„da varje uns av styrka och skicklighet för att överleva.

Nu som ljudbok, inlÀst av författaren!



3.9

27 recensioner

Alice

2023-03-14

Älskar Maria Turtschaninoff, men jag upplever att hon Ă€r som allra starkast nĂ€r hon skildrar fullt ut fiktiva vĂ€rldar eller historiska skeenden dĂ€r naturen/folklore Ă€r i frĂ€msta fokus. Man fĂ„r en del av det hĂ€r ocksĂ„ men det kĂ€ndes som om nĂ„gonting saknades, kanske lyckades jag aldrig riktigt fastna för sjĂ€lva ploten och karaktĂ€rerna. Gillar man Turtschaninoff Ă€r den Ă€ndĂ„ vĂ€rd att lĂ€sa. De bĂ€sta delarna var de dĂ€r sagan och sagovĂ€sena fick ta plats, de skildringarna Ă€r fantastiska. Mycket bra upplĂ€st av författaren sjĂ€lv.

Terese

2022-03-16

Mycket fint och spÀnnande berÀttad urban fantasy. Lite som Holly Black, fast i Finland. Jag hade trott att det skulle riskera att bli vÀldigt trasmigt men verkligen inte. Intressanta och runda karaktÀrer och för övrigt gillade jag att fÄ lyssna till författaren sjÀlv. Charmigt med den finska dialekten.