(4)

Under ytan

e-bok


Ny omskakande thriller av författaren till succédebuten BrÀnd himmel som sÄlt 50.000 ex i Sverige

»Den bÀsta deckare jag lÀst i Är.« Gunilla Wedding, SkÄnska Dagbladet, om BrÀnd himmel

VÀnnerna Noah och Abdi har alltid gÄtt sida vid sida. En sen natt nÀr Noah hittas medvetslös, flytande i en kanal, förÀndras allt. Vad som först tycks vara ett skÀmt som gÄtt snett förvandlas till en öppen strid. Noah Àr född i Storbritannien, Abdi Àr flykting frÄn Somalia. Och Bristol hÄller pÄ att kollapsa av sociala spÀnningar.

Polisen Jim Clemo vill försÀkra sig om att Noah - som befinner sig i koma - verkligen rÄkat ut för en olycka. Men Abdi vÀgrar berÀtta vad som har hÀnt. NÀr kriminalreportern Emma Zhang, som ocksÄ Àr Jim Clemos före detta Àlskare, söker upp Noahs förÀldrar kommer ocksÄ stadens rasism upp till ytan.

TvÄ familjer slÄss nu för sina söner - och för sanningen. Ingen av dem förstÄr Ànnu hur lÄngt de kommer att gÄ, vilka demoner de kommer att konfrontera, och vilken smÀrta de ska behöva utstÄ.

GILLY MACMILLAN Àr en brittisk kriminalförfattare som fick ett stort internationellt genombrott med sin debut BrÀnd himmel, som har sÄlt över 50.000 exemplar bara i Sverige. Gilly Macmillan bor i Bristol i England. Under ytan Àr den andra, helt fristÄende delen i serien om polisen Jim Clemo.

»Extremt spÀnnande och njutbar lÀsning.« | Shari Lapena, författare till PÄ andra sidan vÀggen

»En suverÀn, djupt fÀngslande thriller.« | Sunday Mirror



3.8

4 recensioner

Ingvar

2022-10-28

Nja, sÀmre Àn den första boken i serien.