(1007)

Under stjärnorna i Paris

ljudbok och e-bok


Tv-reportern Sophia har satsat allt på karriären. När tjänsten som utrikeskorrespondent i Kairo blir vakant vet hon att jobbet är hennes. Nyskild och fast besluten om att lämna gråa Stockholm bakom sig hyr hon ut sin lägenhet innan hon ens är säker på att hon fått arbetet.

Inför drygt en miljon tittare i direktsänd tv tvingas hon hantera beskedet att drömjobbet gått till en kollega. Strax därefter dör Sophias älskade mormor och det visar sig att hon lämnat efter sig en förfallen bar i Paris. Motvilligt åker Sophia dit för att snabbt sälja baren.

På plats möter hon en rad personer som tvingar henne att ifrågasätta sina livsval och drömmar. Vad vill hon egentligen med sitt liv och för vems skull? Den gamle mannen Louis, som sköter om baren, beter sig märkligt och tycks veta mer om mormoderns förflutna än han erkänner. Och den strikta advokaten Tristan, som ska hjälpa Sophia att sälja baren, är han bara arrogant och dryg eller döljer sig något mer under ytan?

KAROLINA SCHÜTZER, född 1984, är journalist och författare med fötterna i Sverige och hjärtat i Frankrike, där hon både studerat och arbetat. Efter att ha arbetat som reporter, redaktör och programledare på Sveriges Television i tio år lämnade hon Stockholms innerstad för ett lugnare liv i Uppsala tillsammans med sin man, deras tre barn och katt. Vid sidan av skrivandet arbetar hon som kommunikatör på institutionen för freds- och konfliktforskning vid Uppsala universitet. Under stjärnorna i Paris är hennes debutroman och handlar om att våga lyssna på sig själv och släppa de förväntningar som andra har på hur vi ska leva våra liv.



3.9

1007 recensioner

Gun

2024-03-11

Både spännande och lite sorgsen. Rekommenderas varmt.

Bodil

2024-02-18

En bra handling. Den handlade om en yngre människa så det var flera tveksamheter ”oärligheter” i Sofia liv som irriterade mig.

Anita

2024-02-08

Ok