(585)

Udda och Jämna

ljudbok och e-bok


Udda & Jämna är en spänningsroman, men också en varm och humoristisk berättelse om hur svårt det är att vara människa. Om att lyckas se det bästa i sig själv och finna en plats där man blir uppskattad precis som man är.

Eva är nöjd med sin rutin. Det var hon själv som kom på den briljanta idén att ta sina ångestdämpande tabletter varannan vecka. När hon tar sina tabletter (jämna veckor) är hon trött och likgiltig och vill mest bara ligga i sängen och se på tv och äta kanelbullar. Efter en jämn vecka ser hennes lägenhet ut som ett tonårsrum med disk, skitiga kläder och tomma chipspåsar överallt. När hon inte tar tabletterna (udda veckor) orkar hon städa, duscha och viktigast av allt, åka och hälsa på sin dotter och barnbarnen. Men utan tabletterna måste hon kämpa mot den vidriga ångesten och känslan av att något hemskt är på väg att hända, och efter det som hände henne som ung, är hon alltid redo att försvara sig.

När Eva är med om en incident på ett café blir hon tvungen att prata med polisen, den enda myndighet hon avskyr mer än försäkringskassan. Hon tappar humöret och blir skickad till ett märkligt behandlingshem mitt ute i skogen. Underliga saker händer och Eva tvingas att ta sitt livs viktigaste beslut.


Uppläsare: Irene Lindh
Längd:

3.9

585 recensioner

Lars

2024-04-04

Annorlunda och väldigt humoristiskt skrivet. Mkt bra uppläsare!

Benny

2024-03-29

Kul

Azeb

2024-03-22

en sån skön bok men slutet var konstigt