(59)

Tända stjärnor

ljudbok och e-bok


Vid nio års ålder har Karins livsdröm redan tagit form: hon vill bli astronaut och ge sig ut i rymden. Tjugofem år senare jobbar hon som robotingenjör på ett företag som samarbetar med både NASA och ESA. Hon är nära – men inte tillräckligt nära. Kommer tillfället någonsin att dyka upp?

När den europeiska rymdorganisationen plötsligt går ut med att de behöver tre nya astronauter tvekar Karin inte en sekund. Ivrigt påhejad av bästa vännen Emil och sin familj påbörjar hon den långa och svåra ansökningsprocessen.

Men vad ska hon göra om allt faller redan på läkarundersökningen? Kan det ligga henne i fatet att hennes pappa tampas med psykisk ohälsa? Hon är bara en av tiotusentals som vill åt någon av de eftertraktade platserna. Ändå kan hon inte låta bli att hoppas. För kanske, bara kanske, finns det en chans att drömmen kan bli verklighet.

TÄNDA STJÄRNOR är en varm berättelse om vänskap, att övervinna svårigheter och att våga satsa på sin stora dröm. Boken är den första delen i Gravitationsserien.

ANNELI OLSSON, född 1980, är en svensk författare och frilansskribent från Edsbyn. Hon gjorde sin författardebut år 2020 och är numera bosatt i Uppsala. Anneli producerar även populära "Podden Skrivvänner" tillsammans med Stina Flodén.



3.8

59 recensioner

Tina

2024-03-16

Inget astronaut fan så berättelsen blev långtråkig för mig. Tyvärr för den är välskriven och en bra feelgood för den som vill veta hur det går till när man blir astronaut. Redan på de första sidorna visste läsaren att hon skulle bli antagen.

Eva

2022-07-17

Underbar och annorlunda feelgood som jag tyckte mycket om!! Längtar efter nästa del!

elise.lohjelm

2022-06-27

Superbra 👍