(52)

Tysta rop

ljudbok och e-bok


RUNT OM I VÄRLDEN utnyttjas och misshandlas hundratusentals barn varje Ă„r. Ofta handlar det om fattiga barn som drömmer om trygghet, som vill ta ansvar för sina nĂ€ra och kĂ€ra men som dĂ€rför hamnar i situationer dĂ€r de utnyttjas av rika turister, luras bort frĂ„n hemmet, sĂ€ljs till bordeller eller tvingas ta arbete under slavliknande förhĂ„llanden i förmögna familjer.

Natalie Gerami arbetade under tvÄ Är för organisationerna ECPAT och WCP med att utbilda andra organisationer, lÀrare och barn om barnsexhandel. Hon trÀffade dÄ över hundra barn och fick ta del av mÄnga outsÀgligt sorgliga livshistorier.

I "Tysta rop" skildrar hon Laxmi, Fareeda, Maeva och Samsons livsöden. Genom gestaltningen av deras berÀttelser kommer vi dem nÀra och fÄr följa deras livsvÀg, deras tankar, deras kast mellan hopp och förtvivlan. Vi fÄr uppleva grymheten i att de, barnen, blir de som straffas trots att de vuxna Àr brottslingarna. Men vi fÄr ocksÄ ta del av hur deras inre styrka börjar vÀxa. Och hur de kan fÄ hjÀlp tack vare mÀnniskor och organisationer som Àr beredda att stötta dem.

"Tysta rop" Àr en rapport frÄn helvetets förgÄrd. En lÀsning pÄ grÀnsen till det outhÀrdliga. Men ocksÄ en hoppfull bok om överlevnadsförmÄga mot alla odds och all rimlighet.



4.5

52 recensioner

Lotta

2023-08-16

FruktansvÀrt att detta förekommer men sÄ viktigt att det skrivs om det. Ut

Camilla

2023-07-10

Sorgligt o skrÀmmande att vuxna mÀnniskor, sÄvÀl kvinnor som mÀn fortfarande anser sig ha rÀtt till andras kroppar. Det Àr beklÀmmande fakta att ta del av o denna bok ger en annan insikt Àn mÄnga andra böcker i Àmnet. VÀl vÀrd att lyssna pÄ!