(154)

Tvillingsystrarna

ljudbok och e-bok


Efter Är av misslyckade försök att fÄ barn fÄr Monica och Magnus Àntligen Äka och hÀmta sin adoptivdotter i Thailand. VÀl framme pÄ barnhemmet i Bangkoks mest utbredda slumomrÄde, visar det sig att deras barn har en tvillingsyster.

Linn och Liv vÀxer upp i 1980-talets VÀstervik. Trots att de inte kÀnner till nÄgot annat fÄr de höra att de Àr fel och annorlunda. Utanförskapet för dem samman och till slut har de bara varandra. NÀr Liv flyttar hemifrÄn för att satsa pÄ en karriÀr som balettdansös pÄ Operan i Stockholm, blir Linn lÀmnad kvar och systrarna glider ifrÄn varandra.

Dansen kommer att betyda allt för Liv men kampen om de bÀsta rollerna Àr stenhÄrd. Hon pressar sig till grÀnsen för vad kroppen klarar av och fÄr betala ett högt pris för sina framgÄngar. Linn finns ÀndÄ alltid dÀr för henne, beredd att lyssna och trösta. Att lindra andra mÀnniskors lidande har blivit hennes sÀtt att förtrÀnga kÀnslan av övergivenhet. Men nÀr Linn blir allvarligt sjuk kastas allt omkull och Liv mÄste ensam ge sig ut pÄ en resa tillbaka till Thailand som hon lÀmnade mer Àn trettio Är tidigare.

PAULINE RICCIUS Àr civilekonom och har Àven studerat litteraturvetenskap och sprÄk. Hon har arbetat i bokbranschen i över tjugo Är och samtidigt Àgnat sig Ät det egna skrivandet. Pauline Àr sjÀlv mamma till tvillingar och har fascinerats av deras unika gemenskap som visat sig Ànda sedan de föddes. Hon Àr uppvuxen i Lerum utanför Göteborg och bor numera i Saltsjöbaden med sin man, fyra barn och en hund. Tvillingsystrarna Àr hennes debutroman.



3.9

154 recensioner

Michael

2024-04-16

mycket bra

Lotta

2022-01-17

En spĂ€nnande och engagerande bok som ”kĂ€nns i magen”.

Birgit

2021-12-01

Ett vĂ€lkommet annorlunda tema 😊