(1218)

Tvillingarna i Auschwitz

ljudbok och e-bok


Sommaren 1944 anlÀnde Eva Mozes Kor och hennes familj till Auschwitz. Inom trettio minuter blev de separerade. Hennes förÀldrar och tvÄ Àldre systrar togs till gaskamrarna, medan Eva och hennes tvillingsyster Miriam blev omhÀndertagna av mannen som kom att kallas DödsÀngeln: doktor Josef Mengele. De var tio Är gamla.

Tvillingar som hölls fÄngna i Auschwitz tillÀts behÄlla sina egna klÀder och sitt hÄr, men blev ocksÄ utsatta för Mengeles sadistiska medicinska experiment. De tvingades dagligen att kÀmpa för sin överlevnad och mÄnga dog till följd av experimenten, eller av sjukdom och svÀlt i koncentrationslÀgret.

I Tvillingarna i Auschwitz berÀttas med kÀnsla och ÄterhÄllsamhet om ett barns uthÄllighet och överlevnad i mötet med sann ondska. I epilogen skildras ocksÄ Evas fantastiska ÄterhÀmtning och enastÄende beslut att offentligt förlÄta nazisterna. Eva hÀngav sitt liv Ät att vittna om förintelsen, ge hopp till mÀnniskor som har fÄtt lida och arbeta för förlÄtelse, fred och att eliminera hat och fördomar i vÀrlden.


UpplÀsare: Lily Bigestans
LĂ€ngd:

4.2

1218 recensioner

Alma

2024-03-24

Super bra bok som berÀttar om en sida jag aldrig lÀst om, hur tvillingar experimenterades med i Auschwitz.

Anonym

2024-03-11

SÄÄ lÀsvÀrd

Annika

2024-02-28

Stark! Gripande! LĂ€rorik!