(767)

Tusen grader Celsius

ljudbok och e-bok


Den excentriska konstnĂ€ren Zeta har efter mĂ„nga Ă„r Ă„tervĂ€nt till Örnsköldsvik för en konstutstĂ€llning dĂ€r hon bearbetar sitt barndomstrauma. DĂ€r blir hon uppsökt av sin goda vĂ€n Kajsa, som nyligen tilltrĂ€tt en tjĂ€nst hos polisen i samma stad. Kajsa berĂ€ttar att Zetas bror, Sten-Åke ”TĂ„get” WallbĂ€ck nyligen har slĂ€ppts ut frĂ„n fĂ€ngelset och uppmanar vĂ€nnen att vara försiktig.

Mats LejonbĂ€ck, en förmögen och ryktbar affĂ€rsman, har lĂ€nge varit en stor beundrare av Zetas konst och nĂ€r han besöker utstĂ€llningen blir han blixtförĂ€lskad i henne. Bara en kort tid dĂ€refter friar han till henne och till allas förvĂ„ning svarar hon ja. Men plötsligt börjar mĂ€rkliga saker hĂ€nda i Mats nĂ€rhet och nĂ€r en av hans nĂ€rmaste mĂ€n hittas brutalt mördad anar Kajsa att det Ă€r Sten-Åke som ligger bakom det hela. Zeta tar dock det hela med ro, om brodern dyker upp vet hon vad hon ska göra. Vad hon inte anar Ă€r att det finns fler Ă€n hennes bror som vill henne illa 


Susan Casserfelt har tidigare arbetat som journalist pĂ„ Sveriges Television och som fotograf men Ă€r idag verksam som författare pĂ„ heltid. ”Tusen grader Celsius” Ă€r hennes fjĂ€rde bok i Höga kusten-serien. Samtliga titlar har översatts till flera sprĂ„k och "PrĂ€stens lilla flicka" blev nominerad till Stora ljudbokspriset.



4.2

767 recensioner

Mia

2024-04-23

Riktigt bra böcker. Om Kajsa& Zeta. Katarina Ewerlöf Ă€r en underbar upplĂ€sare ❀

Anonym

2024-01-17

UpplÀsaren Àr underbar och boken har allt.

Ulrika

2024-01-15

bra, rolig och emellanÄt spÀnnande