(3)

Tur att vi finns! Tio berättelser om tottarna + en extra

ljudbok


Tvillingarna Tim och Tom är två nyfikna och påhittiga lintottar som gärna hjälper till att ställa saker till rätta - som att rädda en björn på IKEA, skjutsa en kvinna till BB eller vikariera för pappa på jobbet.

I elva korta berättelser, illustrerade i färg av Ida Björs, får vi följa tottarna som är med om en massa knasiga, spännande och kanske lite farliga äventyr. Men det ordnar sig alltid till slut. Tur att vi finns! säger tottarna.

"Tänk att våren kan bo i en bok. Håkan Jaenssons Tur att vi finns! liksom spritter och sprattlar och knackar och kvittrar i knoppen. Det är som att vakna upp ur sitt ide efter en lång vinter och serveras en vitamininjektion av koncentrerad barnablick på världen", Ida Andersson, Expressen

Håkan Jaensson är författare och före detta kulturchef på Aftonbladet. Han har bland annat skrivit kultböckerna om Nussekudden, vars första del kom i en nyutgåva 2015.

Ida Björs är illustratör, författare och konstnär, utbildad på Konstfack. Hennes bilder har synts i bland annat Dagens Nyheter, Kamratposten, Polistidningen, Läkartidningen och Tidningen Vi.

"Boken kommer säkert att locka till många goda skratt hos både stora och små barn och kanske inspirera till ett och annat hyss." Kerstin Hagstrand-Velicu, BTJ-häftet